Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


    Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα.ΥΛΙΚΑ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
    ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
    ½ κιλό κασέρι τριμμένο
    1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    2 αυγά
    ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
    250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
    ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένοΕΚΤΕΛΕΣΗ-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.-Προσθέτετε …


    Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα.

    ΥΛΙΚΑ

    ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
    ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
    ½ κιλό κασέρι τριμμένο
    1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    2 αυγά
    ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
    250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
    ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    -Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

    -Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    -Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

    -Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

    Πηγή: eimaimama.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά