Σοκολατόπιτα υπερθέαμα: Η πιο αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα που σκίζει και σε γεύση και σε εμφάνιση


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Ζουμερή σοκολατόπιτα: Είστε λάτρης της σοκολάτας και θέλετε πάντοτε να βρίσκεται στο σπίτι σας ένα σοκολατένιο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να δο…



    Ζουμερή σοκολατόπιτα: Είστε λάτρης της σοκολάτας και θέλετε πάντοτε να βρίσκεται στο σπίτι σας ένα σοκολατένιο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την ακόλουθη συνταγή, η οποία αποτελεί σοκολατένια απόλαυση. Αναλυτικότερα:


    Ζουμερή σοκολατόπιτα: Υλικά συνταγής

    – 4 αυγά
    – 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    – 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
    – Μισό ποτήρι σπορέλαιο
    – 1,5 ποτήρι κοσκινισμένο αλεύρι μαζί, με 6 κουταλιές της σούπας κακάο
    – 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    – 1 βανίλια
    – 6 κουταλιές της σούπας πούδρα φουντουκιού ή και καρυδιών

    Εκτέλεση συνταγής

    – Για την σοκολατόπιτα, χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και να φουσκώσουν.
    – Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα και το σπορέλαιο!
    – Σταματάμε το μίξερ και ρίχνοντας σιγά-σιγά αλεύρι, κακάο και την βανίλια, ανακατεύουμε τόσο απαλά με μαριζ για μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
    – Ρίχνουμε την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
    – Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρεξ η ταψάκι (26ν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προ θερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
    Σιρόπι:
    – Βράζουμε 2 ποτήρια νερού με 2 ποτήρια νερού ζάχαρη και 50 γραμμάρια κουβερτούρα για 4 λεπτά!
    – Σιροπιάζουμε και τα δυο καuτά αλλά βάζουμε σιγά-σιγά το σιρόπι για να το απορροφάει και συνεχίζουμε.
    – Το αφήνουμε να κρυώσει.
    Γλάσο:
    – Βάζουμε στην εστία στο κατσαρολάκι 200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος να ζεσταθεί.
    – Σπάμε μέσα 200 γραμμάρια κουβερτούρα!
    – Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
    – Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωμάτιου, ανακατεύοντας την και στην συνέχεια, την ρίχνουμε πάνω στην κρύα σοκολατοπιτα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά