Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και τα κατάφερες είναι τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Μία από τις αγαπημένες συνταγές, που έχει πολλές παραλλαγές, όπως αυτή με το ξύδι.
Πρέπει…
Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και τα κατάφερες είναι τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Μία από τις αγαπημένες συνταγές, που έχει πολλές παραλλαγές, όπως αυτή με το ξύδι.
Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα,δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό με την τριμμένη πατάτα.
Μπαγιάτικο ψωμί
Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.
Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.
Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.
Τα πιο νόστιμα, αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας
Ποιος είπε πως αν προσέχεις τη διατροφή σου δεν μπορείς να φας ένα γευστικό πιάτο; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας την πιο νόστιμη συνταγή για λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας. Αν πάλι προτιμάτε κάτι γλυκό, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το απόλυτο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο.
Υλικά
- 1 κ κιμά από γαλοπούλα
- 350 γρ κρεμμύδι ξερό (4-5 μέτρια)
- 2 κ.σ αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ) ή πίτουρο βρώμης
- 100 γρ τριμμένο καρότο
- 1 αυγό
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
- 2 κ.σ ξύδι
- 2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ αποξηραμένη καπνιστή ντομάτα
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ κάρυ
- 3 σκ. σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ (το πρώτο μυστικό, ποτέ το κρεμμύδι ωμό)
- Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα αρκετά συχνά). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για να τα προσθέσουμε στον κιμά
- Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Tώρα το δεύτερο μυστικό. Ζυμώνουμε για 8 λεπτά τουλάχιστον. Δείτε στη φωτογραφία παρακάτω πως πρέπει να γίνει το μείγμα μας
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα.
- Το τρίτο μυστικό. Ψήνουμε αυστηρά για 25 λεπτά. Στα 20 λεπτά τα γυρίζουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Εγώ δεν προσθέτω έξτρα ελαιόλαδο από πάνω. Κοιτάξτε στο τέλος τη λαδόκολλα τι έβγαλαν τα μπιφτέκια – τίποτα και όμως είναι απίστευτα νόστιμα και αφράτα
- Προσθέτουμε μπόλικο λεμόνι και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Πηγή: misshealthyleaving.gr
Δείτε και αυτά