Με το Σαββατοκύριακο να έχει έρθει είναι σίγουρο, ότι θα θέλατε να δημιουργήσετε μια ωραία λιχουδιά, που θα συνοδεύσει το οικογενειακό τραπέζι. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας προτείνει αυτή την εξα…
Με το Σαββατοκύριακο να έχει έρθει είναι σίγουρο, ότι θα θέλατε να δημιουργήσετε μια ωραία λιχουδιά, που θα συνοδεύσει το οικογενειακό τραπέζι. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας προτείνει αυτή την εξαιρετική συνταγή για μια απολαυστική τυρόπιτα, που μοιάζει… με κέικ και το απάκι κάνει τη διαφορά.
Πρόκειται για μια πρόταση εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς έχει έναν πλήρως εναλλακτικό τρόπο στο στήσιμο και το ψήσιμό της, με το εν λόγω αλλαντικό να προστίθεται σαν ξεχωριστό υλικό. Σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε και είναι σίγουρο, ότι θα θέλετε συνέχεια να την επαναλαμβάνετε, αν και φυσικά θα μπορούσατε να εκτελέσετε και μια άλλη ωραία συνταγή για τυρόπιτα, κάνοντάς τη με σφολιάτα και αφράτη κρέμα τυριών, σε άλλη μια περίπτωση όπου δεν πρόκειται να μετανιώσετε για την επιλογή σας.

Υλικά
8 φύλλα κρούστας
1 φλιτζάνι απάκι, ψιλοκομμένο
2 και 2/3 φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη
1 συσκευασία κατίκι
1 και 1/2 φλιτζάνια, τριμμένη μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
4 αβγά
7 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
3/4 κούπας ελαιόλαδο για τα φύλλα
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ταυτόχρονα, σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί βάζετε το ψιλοκομμένο απάκι . Τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να καβουρδίζεται και να απελευθερώνει τα αρώματά του.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα τυριά, τα αβγά, το θυμάρι και το απάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Παίρνετε μια κλασική στρογγυλή φόρμα για κέικ και τη λαδώνετε καλά. Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας στη φόρμα και με ένα πινέλο το λαδώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Αδειάζετε όλο το μίγμα με τα τυριά στη φόρμα και σκεπάζετε με το φύλλο κρούστας που περισσεύει στα πλάγια. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει καλά τα φύλλα.Ψήνετε για 55 – 60 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρετε.
Πηγή: Olivemagazine.gr
Δείτε και αυτά