(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ξηρομερίτικη κουλούρα: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μία παραδοσιακή …
Ξηρομερίτικη κουλούρα: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μία παραδοσιακή συνταγή για Ξηρομερίτικη κουλούρα. Μπορείτε να την προσφέρετε στους προσκεκλημένους σας ή ακόμη και στα δικά σας άτομα, τα οποία θα την ευχαριστηθούν. Αναλυτικότερα:
Ξηρομερίτικη κουλούρα: Υλικά συνταγής
– 2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
– 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
– 1 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
– 1/2 φλυτζάνι λάδι
– 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 300 γραμμάρια φέτα σκληρή πικάντικη τριμμένη με το χέρι
Εκτέλεση συνταγής Ξηρομερίτικης κουλούρας
– Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί, βάζω τη ζύμη από την Ξηρομερίτικη κουλούρα σε λαδωμένο μπολ,τη λαδώνω κι από πάνω και την αφήνω σκεπασμένη να φουσκώσει.
– Σε επιφάνεια εργασίας λαδωμένη(δεν βάζω αλεύρι) ανοίγω το ζυμάρι με τα χέρια όσο μπορώ σε ένα μεγάλο φύλλο.
– Αλείφω όλη την επιφάνεια με έξτρα λαδάκι και πασπαλίζω παντού το τυρί.
– Τυλίγω σε ρολό,και έπειτα το στρίβω σαν πατσαβούρι και το στρώνω σε λαδωμένο ταψί.
– Το πατάω με τα δάχτυλα να απλώσει και το ψήνω στους 180 περίπου 35 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
– Μέσα από το λάδι και το στρίψιμο που κάνω στη ζύμη, ξεχωρίζει σε φύλλο, φύλλο.
– Αυτό ήταν! Η κουλούρα σας είναι έτοιμη για να καταναλωθεί. Μπορείτε να τη σερβίρετε σε φιλικά ή οικογενειακά πρόσωπα. Καλή όρεξη!