Μελένιος μπακλαβάς τέλεια σιροπιασμένος και τραγανός μέχρι το τελευταίο φυλλαράκι


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Μελένιος μπακλαβάς: Θέλετε να κάνετε μία υπέροχη συνταγή για το σπίτι σας; Επιθυμείτε να έχετε έτοιμο γλυκό για την οικογένειά σας ή για όσους ε…



    Μελένιος μπακλαβάς: Θέλετε να κάνετε μία υπέροχη συνταγή για το σπίτι σας; Επιθυμείτε να έχετε έτοιμο γλυκό για την οικογένειά σας ή για όσους επισκεφθούν το σπίτι σας; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε την ακόλουθη συνταγή. Αναλυτικότερα:


    Μελένιος Μπακλαβάς: Υλικά συνταγής

    Για το ταψί 38 νούμερο:
    – 800 γραμμάρια φύλλο αποκλειστικά για μπακλαβά

    Για τη γέμιση:
    – 500 γραμμάρια καρύδια
    – 1 κουταλιά της σούπας κόφτη κανέλα
    – 1/4 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
    – 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
    – 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    – 2 φλιτζάνια περίπου βούτυρο λιωμένο (σ.σ. χρησιμοποιουμε της άριστον που ειναι φυτικό με βούτυρο μισό – μισό)


    Για το σιρόπι:
    – 5 φλιτζάνια ζάχαρη
    – 4 1/2 φλιτζάνια νερό
    – 2 φλιτζάνια και 1/4 ακόμα μέλι
    – 1 ξυλάκι κανέλα
    – 2 με 3 γαρύφαλλα

    Εκτέλεση συνταγής:

    – Τρίβουμε στο μουλτι λίγα λίγα τα καρύδια μου ψιλά, όχι σκόνη αλλά ούτε και χοντρά , για να στέκονται ωραία μέσα στα κομμάτια.
    – Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης που θα έχει ο μελένιος μπακλαβάς.
    – Βουτυρωνουμε καλά το ταψί μου και στρώνω 30 φύλλα κάτω στον πάτο βουτυρωνοντας τα ένα ένα πασπαλιστα.
    – Πασπαλιζουμε με τη γέμιση και στρώνουμε 4 φύλλα πάλι βουτυρωμενα.
    – Πασπαλιζουμε πάλι γέμιση και στρώνουμε αλλά 4 φυλλα πασπαλιζουμε με γέμιση και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.
    – Γυρίζουμε τα πλαϊνά φύλλα προς τα μέσα και στη μέση που δεν έχει καλυφθεί με φύλλα καλύπτουμε με φύλλα τα οποία κόβουμε στη μέση τόσα όσα για να ευθυγραμμιστεί ο μπακλαβάς μου και να μην γουβωνει στη μέση.


    Μελένιος μπακλαβάς: Η συνέχεια για την εκτέλεση της συνταγής

    – Καλυπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μου έχουν απομείνει χωρίς να ξεχνουμε να βουτυρωνουμε (σ.σ. και την επιφάνεια καλά).
    – Χαράζουμε μπακλαβάδωτα τον μπακλαβά μου με προσοχη όχι μέχρι κάτω κάτω.
    – Βρεχουμε ελαφρώς από πάνω πιτσιλιστα τα φύλλα μου.
    – Έχουμεπροθερμανει καλά το φούρνο μου στους 165 βαθμούς αντιστάσεις και ψήνουμε για μιάμιση ώρα ίσως και λίγο παραπάνω να χρυσαφισει καλά και να ψηθεί μέχρι μέσα
    – Βγάζουμε το γλυκό μου και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    – Σε μια κατσαρολιτσα βάζουμε τη ζάχαρη ,το νερό ,την κανέλα και τα γαρύφαλλα και βράζουμε ακριβώς 5 λεπτά.
    – Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε αλλά 5 λεπτά με το ρολόι.
    – Σιροπιαζουμε με το καuτό σιρόπι το κρύο γλυκό.
    – Αφήνουμε να τραβήξει και σερβίρουμε την επόμενη μέρα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά