Βάζει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και προσθέτει κρεμμύδι και τυρί – Το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό


    Τα μακαρόνια είναι μία από τις πιο γρήγορες, εύκολες και ευπροσάρμοστες συνταγές, που μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους. Ακόμα και οι πιο αρχάριοι στη κουζίνα μπορούν να βράσουν ζυμαρικά.Ό…


    Τα μακαρόνια είναι μία από τις πιο γρήγορες, εύκολες και ευπροσάρμοστες συνταγές, που μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους. Ακόμα και οι πιο αρχάριοι στη κουζίνα μπορούν να βράσουν ζυμαρικά.

    Όλοι γνωρίζουμε τον παραδοσιακό τρόπο ετοιμασίας των ζυμαρικών, που απαιτείται βράσιμο στη κατσαρόλα –δείτε εδώ ποιο είναι το λάθος όταν τα σουρώνουμε– και παράλληλα η προετοιμασία της σάλτσας σε άλλο κατσαρολάκι, αλλά στο βίντεο που ακολουθεί προτείνεται ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών: όλα στην ίδια κατσαρόλα!

    Κατά αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος, τα σκεύη που χρησιμοποιούνται και φυσικά το πλύσιμο των πιάτων! Διαβάστε παρακάτω τα συστατικά που θα χρειαστείτε:

    Υλικά:

    • 200 γρ. σπαγγέτι
    • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
    • 100 γρ. φύλλα σπανάκια
    • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή σε λεπτές φέτες
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
    • μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
    • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 50 γρ κεφαλογραβιέρα ή τυρί της επιλογής σας, τριμμένο
    • αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Αρχικά κόψτε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.
    • Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε στο κέντρο τα σπαγγέτι, και βάλτε και από τις δύο πλευρές το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
    • Προσθέστε τα τοματίνια, το σπανάκι, το σκόρδο, τη πιπεριά τσίλι και προσθέστε στην κορυφή τον χοντροκομμένο βασιλικό. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και600 ml νερό.
    • Βάλτε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει βράση.
    • Για al dente ζυμαρικά, μαγειρέψτε περίπου 9 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με τσιμπίδες.
    • Για πιο βρασμένα ζυμαρικά, αφήστε τα για 10-11 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, όταν θα έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό και έχει δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα.
    • Τρίψτε το τυρί, ρίξτε επιπλέον βασιλικό και αλατοπίπερο αν επιθυμείτε.

    Δείτε το βίντεο:

    Παίρνει μια φόρμα από κέικ και γεμίζει μακαρόνια, τυρί και… – Το αποτέλεσμα; Πανδαισία γεύσεων

    Όταν είστε οικοδεσπότης ενός δείπνου, θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Αυτό σημαίνει ότι δε θα φτιάξετε μακαρόνια με κεφτεδάκια, σωστά;

    Όταν όμως, μεταμορφώσετε την παρακάτω συνταγή, όχι μόνο θα εκπλαγούν οι καλεσμένοι σας, αλλά θα έχετε δημιουργήσει ένα φοβερό εντυπωσιακό ορεκτικό ή γιατί όχι κυρίως πιάτο! Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να κάνετε κάτι πιο απλό, δείτε εδώ μια συνταγή με μακαρόνια και λουκάνικα.

    Θα χρειαστείτε:

    • 1 συσκευασία σπαγγέτι
    • 1 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • Μαργαρίνη
    • 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
    • 1 1/2 κούτα σάλτσα ντομάτας
    • 12 μαγειρεμένα κεφτεδάκια

    Δείτε στο παρακάτω βίντεο πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε:

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά