Καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο. Εύκολη συνταγή για καρμπονάρα φούρνου κρεμένια και φανταστική. Θα παραμιλήσετε με τη νοστιμιά της!Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις κοτόπουλο …
Καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο. Εύκολη συνταγή για καρμπονάρα φούρνου κρεμένια και φανταστική. Θα παραμιλήσετε με τη νοστιμιά της!
Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις κοτόπουλο μουσταρδάτο έτοιμο σε 5 λεπτά!
Υλικά Συνταγής
Για το κοτόπουλο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 σκ. σκόρδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. αρακά
Για την κρέμα κοτόπουλου
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. αλεύρι
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 1 γάλα εβαπορέ
- αλάτι φρεσκοτριμμένο
- μοσχοκάρυδο
Για τα ζυμαρικά
- 1 πακέτο λινγκουίνι
- 1 φλ. παρμεζάνα
- 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού
- 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Για την εύκολη καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και αλείφουμε ένα μέτριο πυρέξ με βούτυρο.
- Κόβουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στη μέση.
- Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4′ από κάθε πλευρά. Το αλατοπιπερώνουμε.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3´να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3′.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2′ περίπου.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Για την κρέμα κοτόπουλου
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύοντας με σύρμα, το ψήνουμε για 2′ και αποσύρουμε από τη φωτιά. - Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα, ανακατεύοντας.
- Ξαναβάζουμε στην φωτιά και αφήνουμε να δέσει ελαφρά.
- Ελέγχουμε το αλάτι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
- Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε. - Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.
- Ανακατεύουμε το τυρί με τα ψίχουλα σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
- Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια για πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα.
- Ψήνουμε την καρμπνάρα με κοτόπουλο στο φούρνο για 25′.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε και αυτά