Λαχταριστή τυρόπιτα, έτοιμη σε 5 λεπτά!


    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα μέσα σε… 5 λεπτά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με κοτόπουλ…


    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα μέσα σε… 5 λεπτά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με κοτόπουλο.

    • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
    • 100 γρ βούτυρο
    • 200 γρ γάλα
    • 1/2 κτγ αλάτι
    • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
    • 300 γρ τυρί φέτα
    • 2 μεσαία αυγά
    • 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
    • Ξεκινάμε τη συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
    • Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπέικιν και το αλάτι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
    • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται. Έπειτα σπάμε το τυρί φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
    • Σε ένα πυρέξ βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170C. Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.

    Πηγή: cookpad.com

    Τυρόπιτα αφράτη με δύο τυριά – Το μυστικό υλικό που την «εκτοξεύει»

    Για την πίτα

    • 2 φύλλα σφολιάτα
    • 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
    • μισό φλιτζάνι γάλα
    • 1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
    • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί

    Για τη γέμιση

    • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 1 λίτρο γάλα, ζεστό
    • 350 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, θρυμματισμένη
    • 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
    • μισό ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Τυρόπιτα με δύο τυριά

    Για τη γέμιση:

    • Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει ελαφρώς. Προσθέτετε το σιμιγδάλι πασπαλιστά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, και το καβουρδίζετε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα.
    • Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής, έντονα και σταθερά ώστε η κάθε δόση να απορροφάται από το σιμιγδάλι πριν προσθέσετε την επόμενη. Στο τέλος θα έχετε μια ομοιογενή και πυκνή κρέμα.
    • Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να γίνει χλιαρή. Προσθέτετε τη φέτα, το ανθότυρο, τα αβγά, το δυόσμο, ελάχιστο αλάτι και άφθονο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά ένα βαθύ ταψάκι με διάμετρο 26εκ. και στρώνετε εκεί το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ως τη μέση τους. Αδειάζετε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις στριμώχνετε στα τοιχώματα του ταψιού.
    • Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το αβγό με το γάλα και περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας. Απλώνετε το μίγμα με ένα πινέλο και πασπαλίζετε με το μαυροσούσαμο.
    • Ψήνετε την πίτα για 1 ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι να ροδίσει και να γυαλίσει καλά η επιφάνειά της. Τη σερβίρετε χλιαρή.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά