Ελάχιστες θερμίδες και γεύση ονειρεμένη: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με βύσσινο και γιαούρτι


    Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξαφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών. Αν πάλι ακόμη και το καλοκαίρι επιμένετε στη σοκολάτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό με μπισκότα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου απ…


    Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξαφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών. Αν πάλι ακόμη και το καλοκαίρι επιμένετε στη σοκολάτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό με μπισκότα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου από την γιαγιά.

    Η εν λόγω συνταγή περιέχει βύσσινα που αντί να είναι μέσα στο μείγμα στολίζουν εξωτερικά το γλυκό ψυγείου ενώ το λαχταριστό σιρόπι του γλυκαίνει τον ουρανίσκο.Επιπλέον, το γλυκό αυτό, περιέχει λίγες θερμίδες οπότε και μπορεί να φαγωθεί χωρίς πολλές ενοχές. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με ροδάκινα ή φράουλες.

    • Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
    • Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
    • Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
    • Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

    Ελάχιστες θερμίδες και γεύση ονειρεμένη: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με βύσσινο και γιαούρτι
    • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα.
    • Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.
    • Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.

    Έτοιμο σε 10 λεπτάκια, μηδέν δυσκολία: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου που θα το φτιάχνεις κάθε μέρα

    Μέσα σε 10 λεπτάκια μπορείς να έχεις έτοιμο το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου, που θα σε βάλει στον πειρασμό να το φτιάχνεις σε καθημερινή βάση!

    Δείτε επίσης: Εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και πλούσια κρεμένια επικάλυψη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Τα υλικά

    • 3 πακέτα γαλέτα (cream crackers)
    • 1200 ml γάλα
    • 200 γρ ζάχαρη
    • 2 βανίλιες
    • 40 γρ αλεύρι
    • 40 γρ κόρν φλάουρ
    • 6 κρόκοι αβγών
    • 70 γρ βούτυρο παγωμένο

    Για τη σαντιγί:

    • 600 ml κρέμα γάλακτος 35%
    • 3 κτς ζάχαρη άχνη

    Για το γαρνίρισμα:

    • Γαλέτα τριμμένη (cream crackers)
    • Ζάχαρη άχνη

    Η συνταγή για το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου

    1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
    2. Στη συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα
    3. Στο τέλος όταν δέσει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.
    4. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο στην άκρη.
    5. Σε ένα τετράγωνο πυρέξ που έχουμε ή ταψί στρώνουμε μια στρώση από γαλετες.
    6. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά όχι να την ρίξουμε με δύναμη γιατί θα μας χαλάσει το σχέδιο στις γαλέτες.
    7. Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση με γαλέτες (cream crackers).
    8. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την σαντιγί.
    9. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε και τις 2 κτς ζάχαρη άχνη, την απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση με γαλέτες που κάναμε.
    10. Τέλος τρίβουμε γαλέτες από πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
    11. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.

    Πηγή: petros-syrigos.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά