Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο: Τα μυστικά της Αργυρώς για να βγουν ζουμερές και όχι σκληρές σαν πέτρα


    Οι χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά για το οικογενειακό τραπέζι και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδωσε την πιο νόστιμη συνταγή αλλά και τα μυστικά για να ψηθεί τέλεια ώστε να βγει από το φούρνο ζουμερό και όχι σκληρή.Δείτε επίσης: Συκώτι στο φούρνο από την Αργυρώ – Το μυστικό για να πετύχεις το ψήσιμο και να είναι ζουμερό μέσα


    Οι χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά για το οικογενειακό τραπέζι και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδωσε την πιο νόστιμη συνταγή αλλά και τα μυστικά για να ψηθεί τέλεια ώστε να βγει από το φούρνο ζουμερό και όχι σκληρή.

    Αυτή είναι η συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες της Αργυρώς

    Υλικά

    • 6 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού
    • 6 μεγάλες πατάτες
    • 4 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 φλ. νερό
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 λεμόνι
    • 1 πορτοκάλι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    Δείτε επίσης: Συκώτι στο φούρνο από την Αργυρώ – Το μυστικό για να πετύχεις το ψήσιμο και να είναι ζουμερό μέσα

    Εκτέλεση

    • Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
    • Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν, χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.
    • Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.
    • Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 45΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε-πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά