Χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο με 3 τυριά – Προσοχή στο ψήσιμο για να μην γίνει νιανιά


    Μια από τις νόστιμες συνταγές που θα έχετε φτιάξει ever είναι αυτή με τις χυλοπίτες στο φούρνο με 3 διαφορετικά τυριά. Πρόκειται για μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα αγαπήσουν μικροί αλλά και μεγάλοι.Δείτε επίσης: Αυθεντική συνταγή Ιταλικής μακαρονάδας – Κάν’ την σπίτι όπως την κάνουν στα μαγαζιά


    Μια από τις νόστιμες συνταγές που θα έχετε φτιάξει ever είναι αυτή με τις χυλοπίτες στο φούρνο με 3 διαφορετικά τυριά. Πρόκειται για μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα αγαπήσουν μικροί αλλά και μεγάλοι.

    Πως να φτιάξεις τις χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο

    Υλικά

    • 500 γρ. χυλοπίτες μακριές
    • 2 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
    • 10 ντοματάκια κομμένα στα 2
    • 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
    • 250 γρ. κασέρι τριμμένο
    • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
    • 250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
    • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    Δείτε επίσης: Αυθεντική συνταγή Ιταλικής μακαρονάδας – Κάν’ την σπίτι όπως την κάνουν στα μαγαζιά

    Εκτέλεση

    • Βράζουμε πρώτα τις χυλοπίτες σε μία κατσαρόλα δύο λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
    • Τις στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.
    • Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
    • Ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
    • Σε βαθύ ταψί απλώνουμε μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, ώστε να περισσεύει αρκετά από τα πλάγια.
    • Βάζουμε τις χυλοπίτες στη μέση της λαδόκολλας.
    • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τα τυριά.
    • Πασπαλίζουμε πάνω στις χυλοπίτες.
    • Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να πάνε παντού.
    • Τρίβουμε το πιπέρι.
    • Προσθέτουμε το 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στην κρέμα και περιχύνουμε τις χυλοπίτες.
    • Μαζεύουμε τις άκρες της λαδόκολλας και κλείνουμε από πάνω σε πουγκί.
    • Δεν πρέπει να ακουμπάει η λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄.
    Για το σερβίρισμα
    • Σερβίρουμε αμέσως, όσο ακόμα υπάρχει υγρασία.
    • Όσο αφήνουμε τις χυλοπίτες, ρουφούν τα υγρά και στεγνώνουν.
    • Όσο πιο ζεστές τις σερβίρουμε, τόσο πιο αφράτες και ζουμερές θα τις απολαύσετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά