Συνταγή φανουρόπιτα εγγύηση που δεν τρίβεται και δεν λασπώνει από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.Είναι η ωραιότερη αφράτη φανουρόπιτα μέχρι την τελευταία μπουκιά. Μια παραδοσιακή συνταγή από τα ν…
Συνταγή φανουρόπιτα εγγύηση που δεν τρίβεται και δεν λασπώνει από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Είναι η ωραιότερη αφράτη φανουρόπιτα μέχρι την τελευταία μπουκιά. Μια παραδοσιακή συνταγή από τα νησιά του Αιγαίου, για να απολαμβάνετε νηστίσιμη και υγιεινή φανουρόπιτα, όλο το χρόνο! Και αν θέλετε να τους τρελάνετε όλους. Με την ευκαιρία, δείτε το tip της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο.
Αυτή η φανουρόπιτα με ελαιόλαδο, όπως και όλα τα παραδοσιακά γλυκά, είναι μια πολύ εύκολη συνταγή. Στην συνέχεια η ωραιότερη φανουρόπιτα εύκολη συνταγή από την Αργυρώ μπορεί να γίνει και σε Φανουρομάφινς!
- 280 γρ. ελαιόλαδο απαλό (ή ηλιέλαιο)
- 290 γρ. ψιλή ζάχαρη
- 110 γρ. γλυκό κρασί
- 330 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. σόδα
- Κανελογαρίφαλα
- 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραµ)
Προαιρετικά
- 60 γρ. σουσάμι
- 140 γρ. σταφίδες ανάμεικτες
- 120 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Για το μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.
- Με σύρμα δουλεύουμε το μείγμα για 2 με 3 λεπτά να γίνει σαν κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το κρασί κι ανακατεύουμε το μίγμα.
- Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι σε μια κανάτα και ανακατεύουμε πάνω από το μπολ με το μίγμα, γιατί φουσκώνει και χύνεται ο χυμός.
- Ανακατεύουμε το πορτοκάλι μέσα στα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και με το σύρμα ανακατεύουμε.
- Το μίγμα θα μοιάζει με χυλός.
- Θα χρησιμοποιήσουμε ελαφρά λαδωμένο ταψί 30×24 εκ.
- Αν χρησιμοποιήσετε σουσάμι, πασπαλίζετε το μισό στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Το υπόλοιπο θα το πασπαλίσετε στην επιφάνεια της.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε και αυτά