Σπανακόπιτα: Απλή και πεντανόστιμη σπανακόπιτα. Μια εύκολη συνταγή για μια πανεύκολη πίτα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας μαγειρικές συνήθειες.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκ…
Σπανακόπιτα: Απλή και πεντανόστιμη σπανακόπιτα. Μια εύκολη συνταγή για μια πανεύκολη πίτα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας μαγειρικές συνήθειες.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πανεύκολη συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια στο τσακ μπαμ.
- 1 κιλό φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 5 αβγά, χτυπημένα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί της επιλογής σας
- 1 1/2φλ. τσαγιού τυρί φέτα ή ανθότυρο [ή μισό-μισό]
- αλάτι *- πιπέρι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε μια φόρμα για τάρτες (ή ένα πυρέξ).
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει την περισσότερη υγρασία.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα αβγά, τα άσπρα τυριά, το 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν.
- Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα, πασπαλίστε με το κίτρινο τυρί και ψήστε το για 30 “ περίπου.
- Προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών
Πηγη: daddy-cool.gr
Σπανακοτυρόπιτες της γιαγιάς
Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή για παραδοσιακές σπανακοτυρόπιτες σαν της γιαγιάς! Η συνταγή αυτή, θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, αν δεν προτιμάτε το σπανάκι, δείτε εδώ συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι.
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- Χλιαρό νερό όσο πάρει
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1/4 του κιλού τυρί φέτα
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/2 μάτσο άνηθο
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και βγάζουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και τέλος ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
- Για την γέμιση, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με τα μυρωδικά, ρίχνουμε αλάτι και την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας. Προσθέτουμε και λίγο λάδι.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο στο μέγεθος μεγάλου πιάτου. Βάζουμε λίγο από την γέμιση σε τόπους τόπους μακριά και κλείνουμε την πιτούλα σε μισοφέγγαρο. Σφραγίζουμε με πιρούνι. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν ή τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά