Η τέχνη του πανέ: Η ιδιαίτερη συνταγή για κοτόπουλο πανέ στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά


    Ετοιμάστε αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο πανέ στον φούρνο και θα εκπλαγείτε! Η γεύση του είναι απαράμιλλη και όλοι θα σας ζητούν να το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με σαλάτα μάνγκο.ΥλικάΔείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:Το κλασικό κι αγαπημένο κοτόπουλο στο φούρνο παίρνει διαφορετική γεύση όταν το ψήνουμε πάνω σ…


    Ετοιμάστε αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο πανέ στον φούρνο και θα εκπλαγείτε! Η γεύση του είναι απαράμιλλη και όλοι θα σας ζητούν να το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με σαλάτα μάνγκο.

    Υλικά

    • 3 στήθη κοτόπουλου
    • 2 κρεμμύδια
    • Φυτικό λάδι
    • 1 καρότο
    • 4-5 πατάτες
    • 1/2 μέρος λάχανο
    • 2-3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
    • 2 αυγα
    • 4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
    • 70-100 ml κρέμα γάλακτος (~ 30%) (1/3 φλιτζάνι)
    • Αλάτι
    • πιπέρι
    • πάπρικα
    • μαϊντανός

    Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

    Λουκουμάκι κοτόπουλο με χωριάτικο ψωμί, μουστάρδα και δεντρολίβανο

    Το κλασικό κι αγαπημένο κοτόπουλο στο φούρνο παίρνει διαφορετική γεύση όταν το ψήνουμε πάνω σε φέτες ψωμιού και το αρωματίζουμε με κρέμα γάλακτος, μουστάρδα και λεμόνι. Συνοδεύεται άψογα με πατάτες, ρύζι ή μια δροσερή σαλάτα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου με µυρωδικά και σάλτσα από λεμόνι.

    • 4 παχιές φέτες χωριάτικο ψωμί
    • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό
    • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη
    • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
    • μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο
    • 1 κεφάλι σκόρδο
    • χυμό από ½ λεμόνι + ξύσμα από 1
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι

    Για τη σαλάτα και το dressing

    • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
    • ½ κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 100 γρ. πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

    Λουκουμάκι κοτόπουλο με χωριάτικο ψωμί, μουστάρδα και δεντρολίβανο

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ψήνουμε ελαφρώς τις 4 φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.

    Βήμα 2

    Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε το κοτόπουλο. Το τοποθετούμε πάνω από τις φέτες του ψωμιού. Στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, τον χυμό από μισό λεμόνι και όλο το ξύσμα. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το ψωμί με το μείγμα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το κεφάλι σκόρδου και το ολόκληρο λεμόνι κομμένα στη μέση. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά.

    Βήμα 3

    Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με μια μυρωδάτη φέτα ψωμιού που έχει απορροφήσει τα υγρά του ταψιού.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά