Τηγανιτά κεφτεδάκια: Συνταγή της γιαγιάς για αφράτους κεφτέδες που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Τηγανιτοί κεφτέδες: Σας αρέσουν πολύ οι κεφτέδες; Θέλετε να κάνετε κεφτέδες σαν και εκείνους τους αφράτους που έκανε η μητέρα ή η γιαγιά σας; Σε…



    Τηγανιτοί κεφτέδες: Σας αρέσουν πολύ οι κεφτέδες; Θέλετε να κάνετε κεφτέδες σαν και εκείνους τους αφράτους που έκανε η μητέρα ή η γιαγιά σας; Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για αυτή:


    Τηγανιτοί κεφτέδες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Τηγανιτοί κεφτέδες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 800 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
    – 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
    – 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
    – 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
    – 3 κουταλιές της σούπας γάλα
    – 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    – 1 αυγό φρέσκο
    – 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
    – 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
    – 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
    – 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
    – 1/4 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι
    – 1/4 κουταλιά του γλυκού κύμινο
    – 1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
    – Αλάτι
    – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    – Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


    Τηγανιτοί κεφτέδες – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ’ αφήνουμε να φουσκώσει.
    – Μετά από λίγο, το στίβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
    – Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ’ ανακατεύουμε καλά.
    – Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
    – Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια να γίνουν τέλεια.
    – Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας.
    – Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.
    – Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά