Μουσακάς με πατάτες και μπεσαμέλ γιαουρτιού


    Βαρεθήκατε τον κλασικό μουσακά; Το Athensmagazine.gr σας έχει μια σούπερ εναλλακτική συνταγή. Φτιάξτε μουσακά με πατάτες και μπεσαμέλ γιαουρτιού. Εκτός όμως, από το μουσακά, δείτε εδώ συνταγή για υγιε…


    Βαρεθήκατε τον κλασικό μουσακά; Το Athensmagazine.gr σας έχει μια σούπερ εναλλακτική συνταγή. Φτιάξτε μουσακά με πατάτες και μπεσαμέλ γιαουρτιού. Εκτός όμως, από το μουσακά, δείτε εδώ συνταγή για υγιεινά κεφτεδάκια φούρνου.

    Μουσακάς: Δείτε αναλυτικά τη συνταγή

    • 1 κιλό πατάτες (7-8)
    • 300 γραμμάρια μαλακό τυρί (πεκορίνο Αμφιλοχίας)
    • 1/2 κιλό κιμάς
    • 200 γραμμάρια ντοματίνια
    • 2 κουταλιές πελτές ντομάτας
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Γλυκιά πάπρικα
    • Θυμάρι
    • Ζάχαρη
    • Μπαχάρι
    • Μοσχοκάρυδο
    • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
    • 2 κουπάκια στραγγιστό γιαούρτι
    • Ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. μουστάρδα
    • 1 κ.γ. κρέμα ξύδι βαλσάμικο
    • 2 αυγά
    • 5 κ.σ. αλεύρι
    • Σπορέλαιο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
    • 1 κύβος βοδινού
    • 2 κσ φυτίνη
    • 1 μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό
    • 1 κγ μουστάρδα πικάντικη

    συνταγή για μουσακά

    • Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
    • Στεγνώνουμε τις πατάτες με απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζουμε για 10 λεπτά.
    • Στο ίδιο σκεύος αφαιρούμε την περίσσεια από το σπορέλαιο και αχνίζουμε τον κιμά μέχρι να τονίσει.
    • Μόλις ροδίσει προσθέτουμε 2 κσ ελαιόλαδο, το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο τον πελτέ και μαγειρεύουμε αλλά 2 με τρία λεπτά.
    • Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε ντοματίνια, ζάχαρη, 1 κγ από τα καρυκεύματά μας το ποτήρι με το ζεστό νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να γίνει ο κιμάς για 20-25 λεπτά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
    • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 γιαούρτια, τα 2 αυγά, 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 1 κσ κοφτή μοσχοκάρυδο, 1 κγ πιπέρι, 1 κγ αλάτι, 1 κγ μουστάρδα πικάντικη, 1 κγ κρέμα ξύδι βαλσάμικο.
    • Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υγρά και μετά συνεχίζουμε προσθέτοντας 5 κσ κοφτές αλεύρι και 50 γραμμάρια πεκορίνο, δημιουργώντας μια ωραία παχύρρευστη και εύγευστη κρέμα.
    • Βάζουμε 2 κσ φυτίνη σε ένα πυρέξ και απλώνουμε τις πατάτες.
    • Απλώνουμε από πάνω τον κιμά μας.
    • Απλώνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τριμμένο πεκορίνο.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
    • Το φαγητό μας είναι έτοιμο μετά από 30-35 λεπτά εφόσον λιώσει το τυρί και ροδίσει η κρέμα μας.
    • Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και σερβίρουμε.

    Πηγή: cookpad.com


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά