Αυτό είναι το μυστικό για τα πιο ζουμερά κεφτεδάκια που φάγατε ποτέ!


    Κεφτεδάκια: Όταν έχετε όρεξη για φαγητό της μαμάς, η καλύτερη επιλογή είναι τα κεφτεδάκια. Με ό,τι και να τα συνοδεύσετε είναι πεντανόστιμα – εκτός κι αν βγουν πολύ στεγνά. Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτό …


    Κεφτεδάκια: Όταν έχετε όρεξη για φαγητό της μαμάς, η καλύτερη επιλογή είναι τα κεφτεδάκια. Με ό,τι και να τα συνοδεύσετε είναι πεντανόστιμα – εκτός κι αν βγουν πολύ στεγνά. Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ειδικά όταν δοκιμάζουν πιο υγιεινές συνταγές με κρέατα χωρίς λίπος, όπως γαλοπούλα και κοτόπουλο.

    Ωστόσο, ανακαλύψαμε το μυστικό για ζουμερά κεφτεδάκια: ο ατμός. Ναι, καλά διαβάσατε. Με αυτή την τεχνική το κρέας εκτίθεται στον ατμό και όχι στο βραστό νερό και έτσι τα κεφτεδάκια βγαίνουν πιο ζουμερά και τρυφερά. Μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό γι’αυτή την συνταγή.

    Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για λαχταριστά κεφτεδάκια φούρνου.

    Κεφτεδάκια: Δείτε πώς πρέπει να τα φτιάξετε

    Την αγαπημένη σας συνταγή για κεφτεδάκια

    • Ετοιμάστε το μίγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με την αγαπημένη σας συνταγή. Στο βίντεο προτείνει να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας στο ανακάτεμα.
    • Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική με τα λαχανικά, μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια στον ατμό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορείτε να ακολουθήσετε την τεχνική του βίντεο ή την μέθοδο με το αλουμινόχαρτο που σας είχαμε παρουσιάσει.
    • Αφού τα βγάλετε από τον ατμομάγειρα, μπορείτε να τα τηγανίσετε για λίγο έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο τραγανά.
    • Συνεχίστε να ετοιμάζετε το φαγητό σας με όποιον τρόπο θέλετε, μόνο που αυτή τη φορά τα κεφτεδάκια σας θα είναι πιο ζουμερά από ποτέ.
    • Αυτό ήταν!

    Το μυστικό για τα πιο ζουμερά κεφτεδάκια

    Πήρε 1 κιλό κιμά και τον «έκοψε» σε 6 «φέτες»… Το αποτέλεσμα αυτής της συνταγής είναι βγαλμένο από όνειρο!

    Αυτή η συνταγή έχει τις ρίζες της στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τη Σκωτία. Τρώγονται ζεστά ή κρύα, και μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμα και σε σάντουιτς και φυσικά μιλάμε για κεφτεδάκια με αυγά.

    Ακόμα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή με μπιφτέκια και φασόλια, πανεύκολη και πεντανόστιμη.

    Κεφτεδάκια γεμιστά με αυγά

    Για 6 κεφτεδάκια

    • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (συν το χρόνο ψυγείου)
    • Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπτά ανά παρτίδα

    Συστατικά:

    • 6 βραστά αυγά, καθαρισμένα
    • 500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
    • 500 γραμμάρια βόειο κιμά
    • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) σκόρδο, λιωμένο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ήπια μουστάρδα
    • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • Αλάτι και πιπέρι
    • 2 φλιτζάνια ​​φρυγανιά
    • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    • 1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις αλεύρι
    • Φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα

    Μόλις έχετε βράσει τα αυγά σας και έχετε συγκεντρώσει όλα τα υλικά, η προετοιμασία είναι πολύ απλή! Απλά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να αναμείξετε το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, και στη συνέχεια διαμορφώστε το μείγμα γύρω από τα αυγά. Βουτήξτε τα στη φρυγανιά, τηγανίστε τα και καλή σας όρεξη!

    Μερικές συμβουλές ακόμα

    Αφού τα βουτήξετε στην ψίχα, σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Η φρυγανιά θα σταθεροποιηθεί και θα τηγανιστούν καλύτερα.

    Για να ελέγξετε αν το λάδι τηγανίσματος είναι έτοιμο, ρίξτε ένα κομματάκι ψωμί όσο καίει το λάδι. Αν το ψωμί πάρει γρήγορα χρώμα χωρίς να απορροφήσει το λάδι, σημαίνει ότι το λάδι είναι έτοιμο.

    Συνταγή για μπιφτέκια με αυγά


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά