Εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά


    Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν κοντεύει, γι’ αυτό το λόγο, το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια τέλεια συνταγή για το ιδανικό επιδόρπιο. Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με μπισκότα και άλλα 4 υλικά. Η συνταγή…


    Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν κοντεύει, γι’ αυτό το λόγο, το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια τέλεια συνταγή για το ιδανικό επιδόρπιο. Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με μπισκότα και άλλα 4 υλικά. Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη! Ωστόσο, εκτός από το γλυκό, δείτε εδώ και μια αλμυρή συνταγή για το ορεκτικό σας.

    • 250 ml κρέμα γάλακτος
    • 10 μπισκότα της αρεσκείας σας (cookies, Μιράντα, Πτι-μπερ κλπ)
    • 1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
    • 1 κρέμα σοκολάτα στιγμής και όσο γάλα λέει η συσκευασία της
    • Άχνη ζάχαρη
    • Τρίβουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη. Τα βάζουμε στο μπολ μας ως βάση.
    • Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτα όπως στις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμη την βάζουμε πάνω από το μπισκότο.
    • Χτυπάμε καλά τη κρέμα γάλακτος με την άχνη (όσο γλυκιά θέλετε) και μόλις είναι έτοιμη και στέκεται την στρώνετε πάνω από την σοκολάτα.
    • Τέλος, βάζετε ότι θέλετε από πάνω τριμμένο μπισκότο ή σοκολάτα, κερασάκια κλπ.

    Πηγή: cookpad.com

    Γλυκό ψυγείου… σκέτη αμαρτία με ζαχαρούχο γάλα

    Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει και θα κάνει άπαντες να… υποκύψουν στην αμαρτία; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα υπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, που θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

    Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή και πολύ απλή, με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας και έτοιμο μέσα σε μόλις τρεις κινήσεις. Είναι σίγουρο, ότι θα σας το ζητούν συνέχεια, αν και μπορείτε να τους φτιάξετε ένα γλυκό ιδανικό για πρωινό.

    Μπισκοτογλυκό ψυγείου ζαχαρούχο γάλα

    • 200 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ
    • 500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι light
    • 200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
    • 50 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα προαιρετικά
    • 100 γραμμ. μαρμελάδα για το γαρνίρισμα
    • Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτετε τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά.
    • Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 15 εκ.. Περιχύνετε με το καραμελωμένο γάλα και το απλώνετε.
    • Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνετε το μείγμα. Επικαλύπτετε με τη μαρμελάδα και την απλώνετε καλά. Αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να δέσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά