Το κόλπο για να σουρώσεις τα μακαρόνια χωρίς να τα βγάλεις από την κατσαρόλα


    Μήπως τελικά τόσα χρόνια χρησιμοποιούμε όλοι λάθος το σουρωτήρι για τα μακαρόνια. Βρήκαμε το τέλειο κόλπο για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας μέσα σε ένα λεπτό! Και μιας και μιλάμε για μακαρόνια, δείτε …


    Μήπως τελικά τόσα χρόνια χρησιμοποιούμε όλοι λάθος το σουρωτήρι για τα μακαρόνια. Βρήκαμε το τέλειο κόλπο για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας μέσα σε ένα λεπτό! Και μιας και μιλάμε για μακαρόνια, δείτε εδώ μια παραδοσιακή συνταγή από τη Μάνη.

    Όλα ξεκίνησαν όταν μία χρήστη του Twitter, αποφάσισε να μοιραστεί κάτι που η ίδια είδε στο Facebook. Αν και δεν γνωρίζουμε προς το παρόν την αρχική πηγή της ιδέας, μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχο.

    Δηλαδή να εφαρμόζει κανείς το σουρωτήρι στην κατσαρόλα και να πετά το νερό, αντί να ρίχνει τα μακαρόνια στο σουρωτήρι. Έτσι δεν χρειάζεται, να τα πηγαίνετε προς πίσω, ούτε να ανησυχείτε για το καuτό νερό που πέφτει στο νεροχύτη.

    Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μακαρόνια δοκιμάστε το και ίσως αλλάξετε τρόπο για το τυπικό σούρωμα των ζυμαρικών σας.

    Αυτός είναι ο λόγος που οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια

    Αν κάποιοι ξέρουν από μακαρόνια, τότε αυτοί είναι φυσικά οι Ιταλοί. Οι Ιταλοί μάλιστα έχουν μία τακτική που πολλοί από εμάς δεν την ακολουθούμε. Δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια -στα δύο- πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα για να βράσουν. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, δείτε εδώ το λάθος που κάνουμε με το βούτυρο.

    Ο λόγος μάλιστα καθαρά πρακτικός.

    μακαρόνια

    Σύμφωνα με τον ορθό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών, αυτά πρέπει να τυλίγονται ως έχουν στο πιρούνι, τόσο για να αποφεύγονται ατυχήματα και λεκέδες, όσο γιατί πολύ απλά αυτό είθισται στην μαγειρική τους κουλτούρα.

    Σημαντικό ρόλο στο να είναι η μακαρονάδα βέρα ιταλική παίζει και η σάλτσα η οποία πρέπει να είναι πάντοτε πηχτή.

    Ανησυχείτε για τις θερμίδες στα μακαρόνια; Έτσι θα τις μειώσετε και θα τα κάνετε υγιεινά

    Μπορεί τα μακαρόνια να αποτελούν ένα αγαπημένο και γρήγορο στο μαγείρεμα πιάτο, αλλά πολλοί ανησυχούν για τις θερμίδες τους, που παχαίνουν.

    Ωστόσο, υπάρχει ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να απολαύσουμε τα ζυμαρικά χωρίς να ανησυχούμε για τις θερμίδες τους, ενώ υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος να τα μαγειρέψετε, χωρίς να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με το «λάσπωμά» τους στη συνέχεια.

    Όπως όλοι οι υδατάνθρακες, έτσι και αυτοί που προέρχονται από τα ζυμαρικά διασπώνται από το πεπτικό σύστημα και στη συνέχεια απορροφώνται από τον οργανισμό ως απλά σάκχαρα, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

    Ως αντίδραση στην αύξηση αυτή, ο οργανισμός παράγει μαζικά ινσουλίνη ώστε να ρυθμιστούν τα επίπεδα γλυκόζης. Οι απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα γλυκόζης πυροδοτούν κρίσεις πείνας και λιγούρας, ακόμη κι αν έχει περάσει λίγη ώρα από τη στιγμή που καταναλώσαμε το τελευταίο μας γεύμα. Τροφές που επιδρούν κατ’ αυτόν τον τρόπο στον οργανισμό είναι τα γλυκά και κάθε είδους αρτοποιήματα, τα ζυμαρικά, οι πατάτες, το ρύζι και το ψωμί. Για το λόγο αυτό, οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συστατικό που προωθεί την αύξηση και επακόλουθη μείωση στα επίπεδα γλυκόζης με πολύ πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι οι υδατάνθρακες.

    Ανησυχείτε για τις θερμίδες στα μακαρόνια; Έτσι θα τις μειώσετε και θα τα κάνετε υγιεινά

    Για τα πρακτικά, θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι και το μαύρο ψωμί σε αντιδιαστολή με τα αντίστοιχα λευκά (επεξεργασμένα) προϊόντα, καθώς τα πρώτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

    Ακόμη πιο έξυπνο και αποτελεσματικό είναι να «μεταλλάξετε» τα λευκά ζυμαρικά ώστε να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν τις φυτικές ίνες! Αυτό είναι εφικτό με έναν πολύ απλό τρόπο: Μαγειρεύετε το ζυμαρικό της επιλογής σας, το βάζετε στο ψυγείο και το καταναλώνετε μετά από μερικές ώρες αφού το ζεστάνετε.

    Η διαδικασία αυτή μεταβάλλει τη δομή των υδατανθράκων, μετατρέποντάς τους σε ανθεκτικό άμυλο (resistant starch).


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά