Μίνι γαλακτομπουρεκάκια: Υπέροχα, λαχταριστά και πετυχημένα γλυκάκια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Λαχταριστά γλυκάκια: Θέλετε να κάνετε μία γλυκιά συνταγή, με κρέμα για τα οικογενειακά και φιλικά πρόσωπά σας; Πρόκειται για μία συνταγή, η οποί…



    Λαχταριστά γλυκάκια: Θέλετε να κάνετε μία γλυκιά συνταγή, με κρέμα για τα οικογενειακά και φιλικά πρόσωπά σας; Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία μπορεί να σας «λύσει» τα χέρια, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:


    Λαχταριστά γλυκάκια: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Λαχταριστά γλυκάκια: Υλικά συνταγής

    Γενικά υλικά:
    – 1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο
    – Βούτυρο για την επάλειψη

    Υλικά για κρέμα:
    – 4 κούπες γάλα
    – 3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους
    – 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον 1 κουταλιά ακόμη
    – 1/2 κούπα ζάχαρη
    – 2 βανίλιες
    – 1 κουταλιά βούτυρο


    Υλικά για σιρόπι:
    – 3 κούπες ζάχαρη
    – 2 κούπες νερό
    – Λίγο χυμό λεμόνι
    – Φλούδα λεμονιού (σ.σ. προαιρετικά)
    – 1 ξυλαράκι κανέλας
    – 2 βανίλιες


    Λαχταριστά γλυκάκια: Εκτέλεση συνταγής

    – Βράζουμε αρχικά το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
    – Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
    – Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
    – Και τέλος το γάλα σε μικρές δόσεις.
    – Βάζουμε σε κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
    – Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
    – Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
    – Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε σταυρό.
    – Παίρνουμε τα ορθογώνια φυλλαράκια που έχουμε κόψει, ανά τρία, τα βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά από τη γέμιση.
    – Κλείνουμε όπως τις φλογέρες, βουτυρώνουμε καλά τα γαλακτομπουρεκάκια από πάνω και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
    – Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά