Tυρoψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού – Ό,τι πρέπει για το ταπεράκι του σχολείου


    Βack to school 2022: Συνταγή για τυροψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού για το ταπεράκι του σχολείου. Η ζύμη τους είναι αφράτη σαν βαμβάκι και η γέμιση παίρνει πολλές παραλλαγές.Θυμηθείτε επίσης: Η τυρόπιτα της Αργυρώς με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10’Οι μαμάδες έχουν αρχίσει και αναζητούν ιδέες για το σχολικό κολατσιό γιατί τα σχολεία είναι ένα τσακ πριν το άνοιγμα.Πολύ συχνά …


    Βack to school 2022: Συνταγή για τυροψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού για το ταπεράκι του σχολείου. Η ζύμη τους είναι αφράτη σαν βαμβάκι και η γέμιση παίρνει πολλές παραλλαγές.

    Θυμηθείτε επίσης: Η τυρόπιτα της Αργυρώς με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

    Υλικά

    • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 5 κούπες (700-750 γραμμάρια)
    • Γιαούρτι Στραγγιστό 1 κούπα (200 γραμμάρια)
    • Ηλιέλαιο 1 κούπα (220 γραμμάρια)
    • Νερό 1 κούπα (250 γραμμάρια)
    • Ξερή Μαγιά 9 γραμμάρια
    • Ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
    • Αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
    • Φέτα 400 γραμμάρια
    • Αυγα 1 μέτριο
    • Κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια περίπου

    τυροψωμα-συνταγη-13-9

    Οι μαμάδες έχουν αρχίσει και αναζητούν ιδέες για το σχολικό κολατσιό γιατί τα σχολεία είναι ένα τσακ πριν το άνοιγμα.

    Πολύ συχνά τα παιδιά ζητούν τυρόπιτα για το σχολικό τους κολατσιό. Γιατί να αγοράζουν τυποποιημένα προιόντα όταν μπορείτε να φτιάξετε τυρόψωμακια σκέτο αφρό; Είναι τα πιο νόστιμα τυρόψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιου, που έχουμε δοκιμάσει και μπορούν να σας λύσουν τα χέρια αφού θα έχετε έτοιμο σχολικό κολατσιό για αρκετές μέρες.

    Εκτός από σχολικό κολατσιό μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα Tυρόψωμάκια για ορεκτικό ή για τον μπουφέ στα γιορτινά σας τραπέζια. Είναι αφράτα Tυρόψωμάκια, οικονομικά και πανεύκολα και φτιάχνονται με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας. Δοκιμάστε τα!

    15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης

    20′-25′ Χρόνος Ψησίματος

    45′ Χρόνος Αναμονής

    Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

    19 Τυρόψωμα

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι(η κούπα που χρησιμοποίησα είναι 250 μλ) , το ηλιέλαιο , το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
    Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα. Σπάμε το τυρί με ένα πιρούνι και το αφήνουμε στη άκρη.

    Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκι των 70 γρ. και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας .

    Χαράζουμε με ένα μαχαίρι 3 φορές στην μέση της ζύμης. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα τυρί κάθε φορά και αφού την πατήσουμε να ενσωματωθεί την βάζουμε στην μέση και κλείνουμε την ζύμη.

    Την βάζουμε σε ένα ταψί με μεμβράνη και με την ίδια διαδικασία κάνουμε όλα τα υπόλοιπα. Τα αφήνουμε ν ξεκουραστούν για 15 λεπτά σκεπασμένα στο ταψί με μεμβράνη. Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε ομοιόμορφα όλα τα τυρόψωμα.

    Τρίβουμε από πάνω κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 190 c. Τα πιο νόστιμα και αφράτα τυροψωμάκια που έχετε δοκιμάσει θα τα φτιάχνετε συνέχεια για σας και για τα παιδιά σας!! Ιδανικά για το σχολείο!! Καλή σας επιτυχία!!

    Τips για τα Tυρόψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού : Μπορείτε να τα ψήσετε να τα αφήσετε να κρυώσουν και μετά να τ αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Τα βγάζετε από το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

    Πηγή συνταγής: Παναγιώτης Παπαδάκης, daddy-cool.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά