Εύκολη & γρήγορη συνταγή για προφιτερόλ χωρίς σου!


    Σήμερα το μενού έχει αυτό το γλυκό που είναι έτσι όλο σαντιγί, που έχει από κάτω σοκολάτα, όχι έχει και από πάνω σοκολάτα και είναι όλο μέσα σε ένα μπολ. Φαντάζομαι πως ήδη από την περιγραφή έχεις κατ…


    Σήμερα το μενού έχει αυτό το γλυκό που είναι έτσι όλο σαντιγί, που έχει από κάτω σοκολάτα, όχι έχει και από πάνω σοκολάτα και είναι όλο μέσα σε ένα μπολ. Φαντάζομαι πως ήδη από την περιγραφή έχεις καταλάβει ότι μιλάω για το προφιτερόλ!

    Η μόνη δυσκολία στην συνταγή αυτή είναι τα σου. Αυτά τα ψωμάκια στο κάτω μέρος. Για εμάς τις τεμπέλες, που δεν πιάνουν τα χέρια μας και πολύ με τα γλυκά και που θέλουμε να γλιτώσουμε και χρόνο, έφτασε η λύση. Εύκολη συνταγή χωρίς σου, λέμε σήμερα και πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά!

    Αν πάλι προτιμάς κάτι πιο δροσερό, σου προτείνουμε εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο. Τέλειο για το καλοκαίρι!

    Τα υλικά που θα χρειαστείς:

    • 100γρ. κακάο
    • 2 1/2φλ. ζάχαρη
    • 1 ποτήρι αλεύρι
    • 1 λίτρο γάλα
    • 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    • 100γρ. σαβαγιάρ
    • λίγο λικέρ
    • σαντιγί

    Εκτέλεση

    Σε σιγανή φωτιά βάλε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το γάλα, το κακάο, την κουβερτούρα και το αλεύρι και ανακάτεψε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Θα σου πρότεινα το γάλα να το βάζεις με δώσεις καθώς προσθέτεις το αλεύρι για να σε διευκολύνει περισσότερο στο ανακάτεμα.

    Αφού το μείγμα σου είναι έτοιμο και έχει πήξει πρόσθεσε το λικέρ. Όποιο προτιμάς εσύ. Αν πάλι δε θέλεις μπορείς να το παραλείψεις- αν και δίνει φοβερή ένταση στη γεύση. Άσε την κρέμα να κρυώσει λίγο και πάρε τα σαβαγιάρ και σπάσε τα σε κομματάκια σε ένα μικρό πυρέξ (περίπου 30εκ.). Ρίξε από πάνω την κρέμα και βάλε το πυρέξ στο ψυγείο και άφησε το να κρυώσει τουλάχιστον για ένα 24ωρο.

    Τέλος, ήρθε η ώρα για να το στολίσεις με σαντιγί. Κάνε τουφίτσες, τουφίτσες κατά μήκος του πυρέξ. Εγώ πέρα από σαντιγί βάζω και νιφάδες σοκολάτας για να το κάνω ακόμα πιο νόστιμο και σοκολατένιο. Σέρβιρε σε μπολάκι! Καλή απόλαυση! Για ακόμη περισσότερη σοκολατένια απόλαυση δες την εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κρουασανάκια!

    Παγωμένη κόλαση: Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και σοκολατένια επικάλυψη

    Ένα απλό κι εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και σοκολατένια επικάλυψη το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας!!

    Αν επιθυμείτε να αποφύγετε την σοκολάτα, το Athensmagazine.gr, σας προτείνει να δοκιμάσετε πανεύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι.

    Για την κρέμα με λευκή σοκολάτα θα χρειαστείτε:

    • 1/2 φλ, (200 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
    • 300 ml ‏γάλα
    • 2 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
    • 100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
    • 100 γρ. ‏λευκή σοκολάτα

    Για την κρέμα σοκολάτας γάλακτος θα χρειαστείτε:

    • 1/2 φλ (200 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
    • 300 ml ‏γάλα
    • 2 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
    • 100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
    • 100 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος

    Για την γκανάς θα χρειαστείτε:

    • 200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
    • 125 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα

    Για την συναρμολόγηση θα χρειαστείτε:

    • 1 φλ. ‏γάλα
    • 300 γρ. ‏μπισκότα πτι μπερ
    • ‏ξύσμα σοκολάτας

    Εκτέλεση

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα, το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και σταματήστε να ανακατεύετε μόλις γίνει η κρέμα. Αφήστε στην άκρη.

    Επαναλάβετε τη διαδικασία για την σοκολάτα γαλακτος.

    Τοποθετείστε στον πάγκο εργασίας σας 1 φλ. γάλα, τα μπισκότα πτι μπερ κι ένα γυάλινο τετράγωνο πυρέξ.
    Ξεκινάτε με μια στρώση από μπισκότα τα οποία πριν τα τοποθετήσετε στο πυρέξ τα βουτάτε στο γάλα. Συνεχίζετε με 3-4 κουταλιές κρέμας λευκής σοκολάτας τις οποίες απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
    Επαναλαμβάνετε με μια στρώση μπισκότων ποτισμένα με γάλα και αυτή την φορά απλώνετε ομοιόμορφα πάνω τους κουταλιές από την κρέμα με σοκολάτα γάλακτος.

    Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώση μπισκότων ποτισμένα με γάλα, στρώση κρέμα λευκής σοκολάτας, μπισκότα ποτισμένα με γάλα, κρέμα σοκολάτας γάλακτος μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.
    Τέλος ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με την σοκολάτα στα μικροκύμματα για 1 λεπτό ή σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο γυαλιστερό μείγμα το οποίο απλώνετε ομοιόμορφα πάνω απ’το γλυκό το οποιό ευθύς αμέσως βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε για περίπου 4 ώρες.

    Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε παγωμένο !

    Παγωμένη κόλαση: Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και σοκολατένια επικάλυψη

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά