Είμαστε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, επομένως είτε αγαπάς τα γλυκά, είτε δεν αντέχεις την ζέστη και τον καύσωνα, σε κάθε περίπτωση έχεις όλους του λόγους για να πέσεις με τα μούτρα στα παγωτά!Αν θες λοιπόν παγωτό και βαριέσαι να πεταχτείς στο περίπτερο, τότε σου έχουμε την πιο γευστική και απλή συνταγή για ζουμερά παγωτά σάντουιτς με πραλίνα (δείτε εδώ απόλυτο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη κα…
Είμαστε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, επομένως είτε αγαπάς τα γλυκά, είτε δεν αντέχεις την ζέστη και τον καύσωνα, σε κάθε περίπτωση έχεις όλους του λόγους για να πέσεις με τα μούτρα στα παγωτά!
Αν θες λοιπόν παγωτό και βαριέσαι να πεταχτείς στο περίπτερο, τότε σου έχουμε την πιο γευστική και απλή συνταγή για ζουμερά παγωτά σάντουιτς με πραλίνα (δείτε εδώ απόλυτο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη και αυγά).
Πως να φτιάξεις παγωτό σάντουιτς με 3 μόνο υλικά
Υλικά για 3 μεγάλα παγωτά σάντουιτς ή 6-7 πιο μικρά
- 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 110 -120 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αναλόγως το ποσό πηχτή η υγρή είναι πραλίνα που χρησιμοποιούμε αντίστοιχα
- 1 μεσαίο αυγό
Για την γέμιση
- Ότι παγωτό επιθυμούμε
Παρασκευή
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την πραλίνα με το αυγό.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις δούμε ότι έχει πάρει το περισσότερο αλεύρι βάζουμε ένα γάντι και πλάθουμε την ζύμη τόσο ώστε να πάρει και το υπόλοιπο αλεύρι. Δεν θέλουμε να την ζυμώσουμε πολύ.
- Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
- Πλάθουμε κατευθείαν σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Εάν ωστόσο θέλετε μικρότερα παγωτά σάντουιτς με 3 υλικά, μπορείτε να τα πλάσετε πιο μικρά.
- Ψήνουμε για 9-10 λεπτά στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 160ºC.
- Εάν κάνετε πιο μικρά θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο ψησίματος.
- Τα μπισκότα όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι μαλακά στην καρδιά τους και θα έχουνε κάνει εξωτερικά κρακελέ επιφάνεια.
- Μην τα παραψήσετε γιατί όσο μένουν σκληραίνουν.
- Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθούν γιατί εάν τα πιάσουμε σε αυτό το σημείο θα διαλυθούν.
- Έπειτα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
- Μόλις έχουν κρυώσει πιάνουμε με το χέρι μας ένα μπισκότο, το αναποδογυρίζουμε και βάζουμε μια μπάλα παγωτό στην επίπεδη πλευρά του.
- Καπακώνουμε το παγωτό σάντουιτς με το άλλο μπισκότο.
- Διατηρούμε το παγωτό σάντουιτς, καλά τυλιγμένο στην κατάψυξη
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Πατάτες τηγανητές: Τα 6 λάθη που κάνετε και σας βγαίνουν αντί τραγανές σαν μουλιασμένες στο λάδι
Δείτε και αυτά