Δοκιμάστε την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική τυρόπιτα που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και όλα τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Είναι η γνωστή τεμπελοτυρόπιτα!
Αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και συνταγή γ…
Δοκιμάστε την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική τυρόπιτα που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και όλα τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Είναι η γνωστή τεμπελοτυρόπιτα!
Αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα!
Υλικα
- 600 γρ φέτα
- 4 αυγά,
- 1/2 λίτρο γάλα,
- 200 γρ (1 κεσεδάκι δηλ) γιαούρτι στραγγιστό,
- ενάμιση κεσέ του γιαουρτιού αλεύρι,
- πιπέρι
- 1/2 κεσέ τριμμένη φρυγανιά.
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γιαούρτι,το,γάλα το πιπέρι, το βούτυρο λιωμένο τη φέτα,το μοσχοκάρυδο,το αλεύρι το πιπέρι και το αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα και τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι η βούτυρο στην επιφάνεια και τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνεται στους 180 για 45΄περίπου.
Αλατάκι εγώ δε βάζω εσείς εάν θέλετε προσθέστε ελάχιστο .Tου πάνε πολύ και οι κόκκινες πιπεριές!
Τυρόπιτα με μέλι: Τρομερή συνταγή
Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα, αυτή την φόρα με μέλι! Αν θέλετε κάτι διαφορετικό δείτε και την Λαδοπεταχτή: την λαχταριστή και ιδιαίτερη τυρόπιτα από τη Θεσσαλία!
Συνταγές για τυρόπιτες υπάρχουν τόσες πολλές όσες και τα αστέρια στον ουρανό. Σε αυτό το κοσμικό και καθόλα μαγικό τοπίο έρχεται λοιπόν να προστεθεί και η δική μας που με τον ευρηματικό συνδυασμό των υλικών της ευελπιστεί να κατακτήσει μια θέση στην καρδιά σας, ή καλύτερα μάλλον στο στομάχι σας!
Υλικά για την τυρόπιτα
- 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα
- 93 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
- 185 γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένο
- 350 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
- 3 αυγά
- 25 γρ. άνηθο
- 50 ml γάλα ολόπαχο
Πιπέρι
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 200 γρ. πιπεριές κεράσι γεμιστές με κρέμα τυριών κομμένες σε ροδέλες
- 60 ml μέλι
- 20 γρ. σουσάμι
Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα φύλλα σφολιάτας, δεν υπάρχει απλούστερη συνταγή από μια τυρόπιτα… εκτός από τα βραστά αυγά φυσικά!
Σε ένα δοχείο σεβαστού μεγέθους ανακατέψτε τα τυριά, τα αυγά, τον άνηθο αφού τον ψιλοκόψετε, το γάλα και το πιπέρι.
Λαδώστε καλά ένα στρογγυλό ταψί, πυρέξ ή πήλινο σκεύος και στρώστε στον πάτο του το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Φροντίστε να αφήστε 1-2 εκατοστά ζύμης να προεξέχει από το τις άκρες του σκεύους.
Τοποθετήστε τις χαριτωμένες ροδέλες πιπεριάς που με το θαυμάσιο κόκκινο χρώμα τους θα δώσουν μια καλλιτεχνική πινελιά στο πιάτο σας.
Απλώστε με μια σπάτουλα το μείγμα τυριών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή να μην μετακινήσετε τις πιπεριές.
Σκεπάστε με την δεύτερη τρυφερή κουβέρτα ζύμης τα τυριά και ενώστε τις άκρες της με αυτές της πρώτης, γυρίζοντάς τες μαζί προς τα μέσα.
Περιχύστε στην επιφάνεια το υπόλοιπο λάδι και το μέλι, και διακοσμήστε γενναιόδωρα με το σουσάμι.
Ψήστε την τυρόπιτα για 45 περίπου λεπτά στους 180°c, ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Προετοιμασία 20 λεπτά
Ψήσιμο 45 λεπτά
Πηγή: e-thessalia.gr
Δείτε και αυτά