Επικίνδυνο είναι το κρέας που είναι καιρό στην κατάψυξη και μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Ποιες είναι οι ένοχες τροφές για την κατακράτηση υγρών;
Γνωρίζετε πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στ…
Επικίνδυνο είναι το κρέας που είναι καιρό στην κατάψυξη και μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Ποιες είναι οι ένοχες τροφές για την κατακράτηση υγρών;
Γνωρίζετε πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη; Υπάρχουν μυστικά για τη συντήρησή του, αλλά και κόλπα για να το ξεπαγώσετε πανεύκολα.
Κρέας κατάψυξη
Θεωρητικά έχουμε μια ιδέα, αλλά ποτέ δεν γνωρίζουμε ακριβώς. Το κρέας ή το κοτόπουλο συνηθίζουμε να το βάζουμε στην κατάψυξη προκειμένου να διατηρείται φρέσκο πριν το ψήσουμε.
O καλύτερος τρόπος για να διατηρείς το κρέας είναι να το βάζεις μέσα σε σακούλες και να σημειώνεις την ημερομηνία λήξης!
Παρακάτω θα δείτε το χρόνο που μπορούν να μείνουν τα κρέατα στην κατάψυξη, ανάλογα με το είδος τους, δίχως να χάσουν την ποιότητά τους!
Αναλυτικά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ – 4 ΜΗΝΕΣ
ΩΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ – 9 ΜΗΝΕΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΑΨΗΤΑ – 12 ΜΗΝΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ – 2 ΕΩΣ 3 ΜΗΝΕΣ
ΑΨΗΤΑ ΡΟΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
ΑΨΗΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ Ή ΠΑΪΔΑΚΙΑ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
Το μπαχαρικό που θα κάνει το κρέας σου σαν καπνιστό
Μια από τις πιο αγαπημένες οικογενειακές συνήθειες, είναι να φιλοξενείς φίλους στην αυλή του σπιτιού σου για μπάρμπεκιου. Κυριακή με λιακάδα, μπύρες από το πρωί και φυσικά κρέας. Πώς όμως θα καταφέρεις να εκτοξεύσεις την ικανότητά σου στην τέχνη του μπάρμπεκιου;
Παρακάτω θα σου δείξουμε το μπαχαρικό που θα απογειώσει το κρέας σου και θα το κάνει να μοιάζει με καπνιστό. Πριν από αυτό όμως κι επειδή ατυχήματα πάντα γίνονται, ρίξε μια ματιά στο κόλπο με το γάλα σε περίπτωση που σου καεί το κρέας.
Πώς θα πετύχεις λοιπόν την απόλυτη καπνιστή γεύση στο κρέας σου; Τη δουλειά την κάνει η σάλτσα πάπρικας σύμφωνα με τον σεφ και συνιδιοκτήτη στο Bub City του Chicago.
«Το μείγμα για το κρέας είναι κάτι που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι στο εστιατόριο μας και θα συμβούλευα κάποιον να κάνει το ίδιο. Πάπρικα, αλάτι, καστανή ζάχαρη, κρεμμύδι, σκόρδο σε σκόνη, chili και ελάχιστη ποσότητα από πιπέρι cayenne είναι τα συστατικά μαζί με νερό και λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο. Περνάς με αυτή τη σάλτσα το κρέας πριν τη σχάρα και απολαμβάνεις το αποτέλεσμα» είναι η άποψη του διάσημου σεφ.
Δείτε και αυτά