Φτιάξτε πεντανόστιμο, νηστίσιμο κέικ με κακάο και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε γλυκό, δείτε εδώ μια συνταγή για …
Φτιάξτε πεντανόστιμο, νηστίσιμο κέικ με κακάο και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε γλυκό, δείτε εδώ μια συνταγή για αλμυρό κέικ.
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ baking powder
- 3 κ.σ γεμάτες κακάο
- 3 μεγάλες μπανάνες αλεσμένες
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ σιρόπι σφένδαμου (ή μέλι)
- 3 κ.σ καρύδια σπασμένα
- 2 κ.σ σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.σ λιναρόσπορο
- 3/4 φλιτζανιού νερό
- Ανακατεύουμε το λιναρόσπορο μαζί με το νερό, ώστε να δημιουργήσουμε το υποκατάστατο 2 αυγών, καθώς πρόκειται για νηστίσιμο κέικ. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ώστε να χυλώσει.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και προσθέτουμε το baking powder, τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, μπανάνες, σιρόπι σφένδαμου) μαζί με το μείγμα του λιναρόσπορου.
- Σταδιακά προσθετουμε το 2ο υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μία αλευρωμενη φόρμα ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Πηγή: cookpad.com
Κέικ μανταρίνι με λευκή σοκολάτα!
- 5 μανταρίνια
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 2 λευκές κουβερτούρες των 125 γρ
- Ξύσμα από 1 μανταρίνι
- Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρούμε τις άκρες και τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και το λάδι.
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τον πολτό μανταρινιού.
- Ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν, έπειτα ρίχνουμε τη μια σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε ξανά.
- Περνάμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο και αλεύρι, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου, κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε καλά το κέικ.
- Όταν ψηθεί το κέικ και κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, το περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και στολίζουμε με ξύσμα μανταρίνι.