Τα σαρακοστιανά της Καθαράς Δευτέρας στο μικροσκόπιο – Mάθετε τη διατροφική τους αξία


    Η νηστεία της Σαρακοστής χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και από την αυξημένη κ…


    Η νηστεία της Σαρακοστής χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και από την αυξημένη κατανάλωση φυτικών τροφών όπως όσπρια, λαδεράθαλασσινάφρούτα και λαχανικάζυμαρικά και ψωμί.

    Κατά την νηστεία έχει παρατηρηθεί αύξηση της πρόσληψης ενέργειας που προέρχεται από υδατάνθρακες, αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών και μείωσης της πρόσληψης ενέργειας που προέρχεται από λίπη (κυρίως κορεσμένα λιπαρά λόγω της απουσίας του κρέατος). Επίσης, η νηστεία χαρακτηρίζεται από μεγάλα ποσοστά σε κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, βιταμίνη C, E και A.

    Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά