Ψάχνετε κάποια εύκολη συνταγή, η οποία θα μπορούσε να είναι ιδανικό ορεκτικό; Σας προτείνουμε μια υπέροχη τυρόπιτα, που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς φύλλο, με τα τυριά να κάνουν τη διαφορά.Ελαφριά, αρωμ…
Ψάχνετε κάποια εύκολη συνταγή, η οποία θα μπορούσε να είναι ιδανικό ορεκτικό; Σας προτείνουμε μια υπέροχη τυρόπιτα, που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς φύλλο, με τα τυριά να κάνουν τη διαφορά.
Ελαφριά, αρωματική και πεντανόστιμη, χωρίς ζυμώματα και άνοιγμα φύλλου. Μέσα σε 20 λεπτά είναι έτοιμη για τον φούρνο και μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ένα ωραίο ποτό.
- 750 γρ. γάλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)
- 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
- 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- πάπρικα σε νιφάδες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
- Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Την σερβίρουμε ζεστή σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.
Για την… χώνεψη: Eύκολο επιδόρπιο με 3 συστατικά χωρίς φούρνο σε 5 λεπτά! Θα εκπλαγείτε πόσο νόστιμο είναι και φθηνό
Φτιάξτε λαχταριστό γλυκό με τρία μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά
- 500 ml χυμού πορτοκαλιού περίπου 7 πορτοκάλια
- 100 γρ.ζάχαρη
- 60 γρ.κορν φλάουερ
- Νιφάδες καρύδας τριμμένης για το στόλισμα
Εκτέλεση
Στίβουμε τα πορτοκάλια. Παίρνουμε μια μικρή κατσαρολίτσα και ρίχνουμε τον χυμό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν.
Βάζουμε την κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
Τοποθετούμε την κρέμα μας σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο σκεπάζουμε το πυρέξ μας και αναποδογυρίζουμε ώστε να πέσει η κρέμα μας.
Κόβουμε το γλυκό μας σε 8 τρίγωνα κομμάτια και τα βουτάμε στην τριμμένη καρύδα την οποία έχουμε ρίξει σ ένα πιάτο.
Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο!!
Δείτε και αυτά