Ό,τι κι αν ετοιμάζετε, κανένα τραπέζι δεν είναι πλήρες χωρίς πατατοσαλάτα. Η πατατοσαλάτα είναι ένα αγαπημένο πιάτο, ειδικά το καλοκαίρι. Ένα από τα πλεονεκτήματα της είναι ότι είναι πολύ ευέλικτη. Μπ…
Ό,τι κι αν ετοιμάζετε, κανένα τραπέζι δεν είναι πλήρες χωρίς πατατοσαλάτα. Η πατατοσαλάτα είναι ένα αγαπημένο πιάτο, ειδικά το καλοκαίρι. Ένα από τα πλεονεκτήματα της είναι ότι είναι πολύ ευέλικτη. Μπορείτε να την κάνετε πολύ απολαυστική, πιο υγιεινή χωρίς μαγιονέζα ή να προσθέσετε πολλές γεύσεις.
Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια πεντανόστιμη συνταγή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Εκτός όμως, από την πατατοσαλάτα, δείτε εδώ μια συνταγή για παραδοσιακή τυρόπιτα.
Θα χρειαστείτε:
- Πατάτες
- Βραστά αβγά
- Αλάτι και πιπέρι
- Μαγιονέζα
- Κρέμα γάλακτος
- Μουστάρδα
- Ζάχαρη
- Πίκλες
Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί να βάλετε ζάχαρη σε ένα αλμυρό πιάτο; Ωστόσο, είναι κάτι το συνηθισμένο. Προσθέτοντας ζάχαρη σε αλμυρά πιάτα ισορροπείτε τις γεύσεις, ειδικά το αλμυρό και το ξινό.
Σε αυτή την συνταγή η ζάχαρη εξισορροπεί τις γεύσεις της κρέμας γάλακτος, της μαγιονέζας και του αλατιού. Ακούγεται παράξενο, αλλά δεν θα το μετανιώσετε! Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι εύκολη, γρήγορη και νόστιμη.
Credit: tiphero.com
Λαχταριστή πατατοσαλάτα με αυγά και δροσερή σως γιαουρτιού – Έτοιμη σε 25 λεπτά
Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα όλων μας δεν είναι άλλο από την πατατοσαλάτα. Είναι γευστική, δροσερή και λαχταριστή συνταγή. Συνοδεύει άψογα τα ψητά κρέατα και φτιάχνεται στη στιγμή!
- 600 γρ. πατάτες
- 3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 3 αυγά σφιχτά, βραστά
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, πιπέρι
- Kαθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αυγά. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και το ξίδι σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
- Στραγγίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε κι αυτές στο μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε.