Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με βάση από μπισκότα, σαντιγί και επικάλυψη σοκολάτας. Μία συνταγή βήμα βήμα για ένα εύκολο και πολύ εντυπωσιακό γλυκό ιδανικό για γιορτές και κέρασμα. Γίνεται σαν του ζαχαρο…
Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με βάση από μπισκότα, σαντιγί και επικάλυψη σοκολάτας. Μία συνταγή βήμα βήμα για ένα εύκολο και πολύ εντυπωσιακό γλυκό ιδανικό για γιορτές και κέρασμα. Γίνεται σαν του ζαχαροπλαστείου και πραγματικά θα γίνει ανάρπαστο.
Αν πάλι βιάζεστε και θέλετε κάτι γρήγορο, το Athensmagazine.gr σας προτείνει εύκολο επιδόρπιο με 3 συστατικά χωρίς φούρνο σε 5 λεπτά!
Υλικά
- Γάλα 1 λίτρο
- Μπισκότα 160 γρ τύπου πτι μπερ γεύση σοκολάτας
- Κορν Φλαουρ 120 γρ
- Ζαχαρη 200 γρ
- Βανίλια 1 κτσ υγρή
Για την κρέμα
- Κρεμα Γαλακτος 500 ml φυτική
- Ζαχαρη 150 γρ
Για το στόλισμα
- Κουβερτουρα
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε μια φόρμα 25×30
Σε ένα μπολ σπάμε σε χοντρά κομμάτια μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας.
Έπειτα Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη και την βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Αφού πήξει η κρέμα μας ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα που είχαμε σπάσει πιο πριν.
Στρώνουμε την κρέμα με τα μπισκότα σε μια φόρμα 25χ30 και αφού την καλύψουμε με μια μεμβράνη την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα
Συνεχίζουμε με την σαντιγί και σε ένα μπολ ρίχνουμε 500 μλ κρεμα γάλακτος φυτική μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.Μετά βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και στρώνουμε την σαντιγί.
Έπειτα με μια διαφανής μεμβράνη στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια.
Με την βοήθεια ενός πίλνερ τρίβουμε την κουβερτούρα και στολίζουμε το γλυκό μας!!!
Το βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετα από 1 ώρα ήρθε η ώρα να απολαύσουμε ένα υπέροχο νόστιμο εύκολο και οικονομικό γλυκο που απλά θα σας μαγέψει!!!
Δείτε εδώ το video της συνταγής:
Λαχταριστές και τραγανές μπουκιές churros
Τα churros είναι ένα είδος τηγανισμένης ζύμης και είναι ένα γλυκό με προέλευση από την Ισπανία. Μοιάζει σχεδόν με τους δικούς μας λουκουμάδες.
Η συνταγή παρακάτω θα σας ξετρελάνει, γι’ αυτό μπείτε άμεσα στην κουζίνα.
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
- Αλάτι για γεύση
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 2 αβγά
- Κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα
- Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και λιώστε το βούτυρο και την ζάχαρη αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση.
Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε στο μείγμα την βανίλια και ένα ένα τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κώνο ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία μύτη με ραβδώσεις και πιέζετε κάθε φορά ώστε να βγάζετε ζύμη περίπου 8 εκατοστών.
Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βυθίστε κάθε churro σε λιωμένο βούτυρο και εν συνεχεία στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.
Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, προαιρετικά.
Δείτε και αυτά