Ψάχνετε συνταγή για κάτι γρήγορο που θα σας κάνει να… στανιάρετε; Αυτή η λαχταριστή και τραγανή τυρόπιτα είναι εκπληκτική και φτιάχνεται μέσα σε μόλις δέκα λεπτά.Μια εύκολη σφολιάτα για μικρά και… μ…
Ψάχνετε συνταγή για κάτι γρήγορο που θα σας κάνει να… στανιάρετε; Αυτή η λαχταριστή και τραγανή τυρόπιτα είναι εκπληκτική και φτιάχνεται μέσα σε μόλις δέκα λεπτά.
Μια εύκολη σφολιάτα για μικρά και… μεγάλα παιδιά παιδιά που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Για πριν, μάλιστα, έχουμε ένα εξαιρετικό ορεκτικό.
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 300 γρ. γάλα
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 500 γρ. τυρί φέτα
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1/4 κτγ πιπέρι
Για το ράντισμα:
- 100 γρ. σόδα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι
Για το πασπάλισμα:
- Σουσάμι
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε και σπάμε το τυρί φέτα με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το μπέικεν και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την σόδα το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Ανοίγουμε 1 συσκευασία 500 γρ. φύλλο κρούστας και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.
- Παίρνουμε ένα ταψί 35χ42 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Βάζουμε 4 φύλλα στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε πολύ καλά.
- Κόβουμε σε ψιλές φέτες 4 φύλλα και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας.
- Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε.
- Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα που ψιλοκόψαμε.
- Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και ραντίζουμε συγχρόνως.
- Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν (4 )και τα διπλώνουμε προς μέσα .
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Με ένα ξυλάκι κάνουμε παντού τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.
Νόστιμο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά!
Φτιάξτε λαχταριστό γλυκό ψυγείου με τρία μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
- 225 γρ. πτι μπερ
- 170γρ. ολόκληρα και 50γρ. τριμμένα
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
- 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (ή σταγόνες ή νιφάδες)
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ως να γίνει παχύρρευστη κρέμα.
- Βάζουμε το 1/3 περίπου της κρέμας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα 50γρ. τριμμένο μπισκότο.
- Ανακατεύουμε ως να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στα υπόλοιπα 2/3 της κρέμας ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ να δέσει η σοκολατένια κρέμα.
- Σε ένα πυρέξ απλώνουμε ολόκληρα μπισκότα να καλυφθεί ο πάτος. Ρίχνουμε πάνω τη μισή σοκολατένια κρέμα.
- Στρώνουμε πάλι μπισκότα, κι αυτή τη φορά βάζουμε πάνω την κρέμα με το τριμμένο μπισκότο.
- Στρώνουμε την τελευταία στρώση πτι μπερ και βάζουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα από πάνω.
- Ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα (ή νιφάδες ή σταγόνες) και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.