Κρεμώδης τυρόπιτα με φέτα, γιαούρτι και μαντζουράνα έτοιμη σε 15′


    Τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση φέτας, γιαουρτιού και μαντζουράνας. Μία πρωτότυπη πρόταση συνταγής για την αγαπημένη μας πίτα που θα λατρέψουν όλοι. Έτοιμη σε 15′. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για λερ…


    Τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση φέτας, γιαουρτιού και μαντζουράνας. Μία πρωτότυπη πρόταση συνταγής για την αγαπημένη μας πίτα που θα λατρέψουν όλοι. Έτοιμη σε 15′. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για λερίτικη τυρόπιτα με 2 τυριά και γιαούρτι.

    • 2 χωριάτικα φύλλα για πίτα –
    • 70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα

    Για τη γέμιση

    • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
    • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
    • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
    • 1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα (ή ρίγανη), τριμμένη
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

    Κρεμώδης τυρόπιτα με φέτα, γιαούρτι και μαντζουράνα έτοιμη σε 15'

    Γέμιση

    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Πίτα

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
    • Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά