Νηστίσιμα Ποντιακά πιροσκί, τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα, που θα τα τρώτε όλη τη Σαρακοστή


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Ποντιακά πιροσκί: Επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι για να σας συντροφεύει γευστικά της ημέρες της νηστείας; Οι νηστίσιμες συνταγές έρχονται πρώτε…



    Ποντιακά πιροσκί: Επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι για να σας συντροφεύει γευστικά της ημέρες της νηστείας; Οι νηστίσιμες συνταγές έρχονται πρώτες σε προτίμηση τέτοιες ημέρες. Δηλαδή, ημέρες νηστείας και περισυλλογής. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γευστική, αλλά και νηστίσιμη συνταγή. Αναλυτικότερα:


    Ποντιακά πιροσκί – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Ποντιακά πιροσκί – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    Για τη ζύμη:
    – 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    – 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
    – 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    – 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
    – 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
    – 5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    – Περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι

    Για τη γέμιση:
    – 5 με 6 μεγάλες πατάτες
    – 1 μεγάλο κρεμμύδι
    – 1 ματσάκι μαϊντανό
    – Αλάτι
    – Πιπέρι
    – Ρίγανη
    – Ελαιόλαδο
    – Φέτα
    – Λάδι για τηγάνισμα



    Ποντιακά πιροσκί – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Σηκώνουμε μανίκια και αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
    – Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε κάπου με μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα, για να φουσκώσει.
    – Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
    – Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
    – Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αμέσως προσθέτουμε της βρασμένες πατάτες μαζί με ½ κούπα από το νερό στο οποίο τις βράσαμε.
    – Προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά μας.
    – Εάν θέλουμε στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά νηστίσιμη φέτα.
    – Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα πιροσκί.
    – Κόβουμε, πάντα με τα δάχτυλά μας λαδωμένα, ένα μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα λίγη γέμιση ,το κλείνουμε σαν βαρκούλα και το αφήνουμε στην άκρη να “ξεκουραστεί” για δύο λεπτά.
    – Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά το κάθε κομμάτι από όλες τις πλευρές.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά