Λαχταριστές και τραγανές μπουκιές churros


    Τα churros είναι ένα είδος τηγανισμένης ζύμης και είναι ένα γλυκό με προέλευση από την Ισπανία. Μοιάζει σχεδόν με τους δικούς μας λουκουμάδες. Η συνταγή παρακάτω θα σας ξετρελάνει, γι’ αυτό μπείτε άμε…


    Τα churros είναι ένα είδος τηγανισμένης ζύμης και είναι ένα γλυκό με προέλευση από την Ισπανία. Μοιάζει σχεδόν με τους δικούς μας λουκουμάδες.

    Η συνταγή παρακάτω θα σας ξετρελάνει, γι’ αυτό μπείτε άμεσα στην κουζίνα.

    Υλικά

    • 1 φλ. τσαγιού νερό
    • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
    • 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
    • Αλάτι για γεύση
    • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
    • 1 κ. γλ. βανίλια
    • 2 αβγά
    • Κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα
    • Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

    τραγανές μπουκιές churros

    Εκτέλεση

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και λιώστε το βούτυρο και την ζάχαρη αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση.

    Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.

    Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε στο μείγμα την βανίλια και ένα ένα τα αβγά και ανακατέψτε καλά.

    Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κώνο ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία μύτη με ραβδώσεις και πιέζετε κάθε φορά ώστε να βγάζετε ζύμη περίπου 8 εκατοστών.

    Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Βυθίστε κάθε churro σε λιωμένο βούτυρο και εν συνεχεία στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.

    Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, προαιρετικά.

    Δροσερό γλύκισμα με φράουλες και κρέμα βανίλιαΔροσερό γλύκισμα με φράουλες και κρέμα βανίλια

    Τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους, όπως κάθε καλοκαίρι. Είναι εύκολα και γίνονται με λίγα και απλά υλικά. Το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού είναι αυτό!

    Υλικά συνταγής

    • 1 φύλλο σφολιάτας
    • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
    • 400 ml γάλα
    • 15 γρ. ρούμι
    • 1 κιλό φράουλες
    • 1 βάζο Μαρμελάδα φράουλα Fytro

    Εκτέλεση συνταγής

    Φτιάχνετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το γάλα και το ρούμι.

    Κόβετε τη σφολιάτα σε 3 ίσα κομμάτια και τοποθετείτε τα 2 σε βουτυρωμένο ταψί. Το τρίτο το κόβετε σε λωρίδες πάχους 2 εκ. τις οποίες τοποθετείτε από πάνω στα αλλά 2 κομμάτια περιμετρικά γύρω-γύρω. Ψήνετε στους 200-220° C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τις αφήνετε να στραγγίξουν.

    Μόλις κρυώσουν τα φύλλα μοιράζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και από πάνω τις κομμένες φράουλες. Έπειτα τοποθετείτε το γλυκό στη συντήρηση για να παγώσει. Ζεσταίνετε τη Μαρμελάδα και την αλείφετε με ένα πινέλο πάνω στις φράουλες.

    Σερβίρετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά