Σπιτικά πτι φουρ χωρίς μίξερ: Αφράτα και πεντανόστιμα με τη μοναδική συνταγή της Σόφης Τσιώπου


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Σπιτικά πτι φουρ: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Γιατί δεν δοκιμάζεται να κάνετε πτι φουρ, μέσα από μί…



    Σπιτικά πτι φουρ: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Γιατί δεν δοκιμάζεται να κάνετε πτι φουρ, μέσα από μία σπιτική συνταγή, η οποία μοιάζει πιθανότατα με εκείνη της μητέρας σας; Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα είναι αυτό που περιμένετε. Δηλαδή, θα ευχαριστηθούν όλοι όσοι δοκιμάσουν, το γλυκό σας. Αναλυτικότερα:


    Σπιτικά πτι φουρ – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Σπιτικά πτι φουρ – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    – 200 γραμμάρια κορν Φλαουρ
    – 450 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο ή μισό μισό με μαργαρίνη
    – 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
    – 4 αυγά
    – 3 βανίλιες
    – Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
    – 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    – Κουβερτουρα λιωμένη
    – Τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή
    – Μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση

    Σπιτικά πτι φουρ: Εκτέλεση συνταγής

    – Λιώνω το βούτυρο τόσο ώστε να μαλακώσει πολύ αλλά χωρίς να λιώσει και να γίνει καuτό.
    – Σε ένα μπολ μεγάλο βάζω το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ’ένα σύρμα ανακατεύω για 2 λεπτά.
    – Προσθέτω ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.
    – Ενώνω το αλεύρι με το κορν φλάουρ,το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνω μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.
    – Θα έχω ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
    – Βάζω το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.
    – Αν δεν έχω κορνέ χρησιμοποιώ μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβω την άκρη με ένα ψαλίδι.
    – Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια!
    – Τα αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.
    – Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη!
    – Αφού κρυώσουν τα ενώνω όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάω την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.
    – Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.
    – Τα αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρώ σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.
    – Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα!
    – Αν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.



    * Σημείωση: Η ανωτέρω συνταγή αφορά τη δημιουργία 28 έως 30 μπισκότων.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά