Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν άρα τι χρειάζεσαι για να δροσιστείς εκτός από κλιματιστικό; Μα φυσικά αυτό το τέλειο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου, φ…
Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν άρα τι χρειάζεσαι για να δροσιστείς εκτός από κλιματιστικό; Μα φυσικά αυτό το τέλειο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
Υλικά Συνταγής για το μαμαδίστικο γλυκό
- 250 γραμ. μαργαρίνη
- 200 γραμ. κουβερτούρα
- 4 μεγάλα αυγά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας
- 1/4 φλ. λικέρ Αμαρέτο
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
- 150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 150 γραμ. σοκολάτα λευκή
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 100 γραμ. ζάχαρη
- 100 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ
Για την υγρή σοκολάτα
- 200 γραμ. κουβερτούρα
- 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κ.σ. Αμαρέτο
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου, φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι. Στη συνέχεια για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου,
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά. Αφήνουμε 5-10′ να κρυώσει.
- Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και το αμαρέτο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
- Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και απαλά ανακατεύουμε το μίγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.
- Το βάζουμε σε πυρίμαχο βουτυρωμένο μακρόστενο σκεύος.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 35′-40′, αν έχουμε αέρα ή στην κάτω σχάρα για 40-45′, αν έχουμε αντιστάσεις.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 15′.
- Περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την υγρή σοκολάτα
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το μέλι και το αμαρέτο.
- Απαλά αναδιπλώνουμε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λείο γυαλιστερό και πυκνό το μίγμα χωρίς να υπάρχουν καθόλου κομματάκια σοκολάτας που δεν διαλύθηκαν.
- Περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμα χλιαρό.
- Αφήνουμε την υγρή σοκολάτα για λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται.
Για την κρέμα βανίλιας
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
- Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό.
- Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τρίμμα σοκολάτας η τρούφα.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Απίστευτη αναποδογυριστή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Καλοκαιρινή δροσερή σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά
Δείτε και αυτά