Λαχταριστό και πανεύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που “λιώνει” στο στόμα


    Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν άρα τι χρειάζεσαι για να δροσιστείς εκτός από κλιματιστικό; Μα φυσικά αυτό το τέλειο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου, φ…


    Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν άρα τι χρειάζεσαι για να δροσιστείς εκτός από κλιματιστικό; Μα φυσικά αυτό το τέλειο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

    Υλικά Συνταγής για το μαμαδίστικο γλυκό

    • 250 γραμ. μαργαρίνη
    • 200 γραμ. κουβερτούρα
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 350 γρ. ζάχαρη
    • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας
    • 1/4 φλ. λικέρ Αμαρέτο
    • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
    • 150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
    • 150 γραμ. σοκολάτα λευκή
    • 1 πρέζα αλάτι

    Για την κρέμα

    • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
    • 100 γραμ. ζάχαρη
    • 100 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ

    Για την υγρή σοκολάτα

    • 200 γραμ. κουβερτούρα
    • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
    • 2 κ.σ. Αμαρέτο
    • 1 κ.σ. μέλι

    Εκτέλεση

    Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου, φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι. Στη συνέχεια για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου,

    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
    • Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά. Αφήνουμε 5-10′ να κρυώσει.
    • Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
    • Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
    • Προσθέτουμε τα καρύδια και το αμαρέτο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
    • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και απαλά ανακατεύουμε το μίγμα.
    • Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.
    • Το βάζουμε σε πυρίμαχο βουτυρωμένο μακρόστενο σκεύος.
    • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 35′-40′, αν έχουμε αέρα ή στην κάτω σχάρα για 40-45′, αν έχουμε αντιστάσεις.
    • Το αφήνουμε να σταθεί για 15′.
    • Περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Για την υγρή σοκολάτα

    • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
    • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
    • Προσθέτουμε το μέλι και το αμαρέτο.
    • Απαλά αναδιπλώνουμε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λείο γυαλιστερό και πυκνό το μίγμα χωρίς να υπάρχουν καθόλου κομματάκια σοκολάτας που δεν διαλύθηκαν.
    • Περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμα χλιαρό.
    • Αφήνουμε την υγρή σοκολάτα για λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται.

    Για την κρέμα βανίλιας

    • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
    • Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
    • Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό.
    • Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο.
    • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τρίμμα σοκολάτας η τρούφα.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Απίστευτη αναποδογυριστή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Καλοκαιρινή δροσερή σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά