Το πιο απολαυστικό και ονειρικό γλυκό ψυγείου με σταφύλια και τυρί κρέμα


Αυτή είναι μια συνταγή για το πιο απολαυστικό, αλλά και ονειρικό γλυκό ψυγείου με σταφύλια και τυρί κρέμα. Για φέτος το καλοκαίρι θα θέλεις να το τρως καθημερινά.Αν θέλετε αλμυρό, φτιάξτε σαλάτα με πο…


Αυτή είναι μια συνταγή για το πιο απολαυστικό, αλλά και ονειρικό γλυκό ψυγείου με σταφύλια και τυρί κρέμα. Για φέτος το καλοκαίρι θα θέλεις να το τρως καθημερινά.

Αυτά είναι τα βήματα για το γλυκό ψυγείου με τυρί κρέμα και σταφύλια

Υλικά

  • ½ κ. ρώγες από σταφίδα χωρίς το κοτσανάκι τους
  • ½ φλ. τσ.μέλι
  • 2 κ.σ. μπράντι

Για τη βάση:

  • 40 γκοφρετούλες βανίλιας
  • 120 γρ. καρύδια
  • 6 κ.σ. βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση βανιλίνη

Για τη γαρνιτούρα:

  • 1½ φλ. τσ.χυμός σταφυλιού άγλυκος (του εμπορίου ή δικός μας)
  • ¼ φλ. ξανθιά ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 3 κ.σ. κρύο νερό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα σταφύλια στο ψυγείο, ανακατεμένα με το μέλι, το μπράντι και το λάιμ, να μαριναριστούν όλη τη νύχτα.
    Ετοιμάζουμε τη βάση. Λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε στη μουλινέτα τις γκοφρέτες, τα καρύδια και το αλάτι και δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν σαν λεπτά ψίχουλα (όχι πούδρα). Προσθέτουμε και το βούτυρο και πατάμε το κουμπί κοφτά 4 -5 φορές ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση μια φόρμας με ελατήριο διαμέτρου 23 εκ.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Στραγγίζουμε τα σταφύλια από τα υγρά τους. Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να πήξει, προσθέτουμε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα. Ανακατεύουμε μέσα τα σταφύλια. Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στην κρούστα.
  • Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: διαλύουμε το κορνφλάουρ στο νερό. Βράζουμε το χυμό του σταφυλιού με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε με αναδευτήρι αβγών μέχρι το μείγμα να πήξει, να γίνει λείο. Το αφήνουμε να χλιάνει λίγο. Το ρίχνουμε προσεκτικά επάνω στη γέμιση.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο 5 -6 ώρες πριν το σερβίρουμε. Αφαιρούμε το δαχτυλίδι της φόρμας, πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι αν θέλουμε και σερβίρουμε κομμένο σε τρίγωνα.

Αν θέλετε αλμυρό, φτιάξτε σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες.

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά – Είναι τόσο αφράτο και δροσιστικό

Αυτό το αφράτο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με ανανά και μπισκότα θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια για το καλοκαίρι φέτος.

Θα το έχεις έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά και χρειάζεται ελάχιστα υλικά για να το φτιάξεις! Δες παρακάτω αναλυτικά την συνταγή.

Υλικά:

  • 600 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)

Εκτέλεση:

  • Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην «κόψει». Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το κούσταρ πάουντερ.
  • Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα! Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις.
  • Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα. Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό. Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να «δέσει» το ζελέ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και αμύγδαλα από την Βέφα Αλεξιάδου

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά – Είναι τόσο αφράτο και δροσιστικό

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά