Τα ραφιόλια είναι τηγανητά τυροπιτάκια με ζύμη που πορτοκαλίζει αρωματικά και γέμιση από τυροβολιά. Τα πιτάκια σερβίρονται περιχυμένα με μέλι και πασπαλισμένα με κανελοζάχαρη και σουσάμι. Με την ευκαι…
Τα ραφιόλια είναι τηγανητά τυροπιτάκια με ζύμη που πορτοκαλίζει αρωματικά και γέμιση από τυροβολιά. Τα πιτάκια σερβίρονται περιχυμένα με μέλι και πασπαλισμένα με κανελοζάχαρη και σουσάμι. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για την αναποδογυριστή τυρόπιτα της Αργυρούς με σιμιγδάλι, έτοιμη σε 15′
Για τη ζύμη
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- ¼ αλάτι
- ¼ ζάχαρη
- νερό, όσο πάρει (περίπου 400 ml)
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυροβολιά Μυκόνου
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1 καψάκι βανιλίνη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού μέλι
- Άλλα υλικά
- άφθονο καλό ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- κανελοζάχαρη
- μέλι
- σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο να ξανθύνει