Οι πιο ανάλαφρες και γευστικές μπάρες με ζαχαρούχο γάλα


Οι μπάρες είναι το πιο υγιεινό γλυκό που μπορεί να φάει κάποιος προσφέροντας του παράλληλα και έξτρα ενέργεια. Το Athensmagazine.gr βρήκε σήμερα για εσάς την τέλεια συνταγή για λαχταριστές μπάρες με ζ…


Οι μπάρες είναι το πιο υγιεινό γλυκό που μπορεί να φάει κάποιος προσφέροντας του παράλληλα και έξτρα ενέργεια. Το Athensmagazine.gr βρήκε σήμερα για εσάς την τέλεια συνταγή για λαχταριστές μπάρες με ζαχαρούχο γάλα και τρία ακόμη υλικά! Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Αν πάλι αγαπάς το φιστίκι ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή για μπάρες δημητριακών με φιστίκι.

Υλικά

  • 350γρ. ανάλατους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα
  • 250γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 50γρ. λιωμένο βούτυρο

Διαδικασία

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους καρπούς τη βρώμη, το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  • Απλώνουμε το μίγμα σε ταψάκι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά. Κόβουμε σε μπάρες.

Δες βήμα βήμα τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: olivemagazine.gr

Λαχταριστό κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα

Τα κέικ είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα κι αυτό γιατί μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Ακόμη καλύτερο είναι βέβαια όταν το τρως για πρωινό μιας και παραμένει αφράτο ακόμα κι αν δεν έχει βγει εκείνη την ώρα από το φούρνο. Σήμερα λοιπόν σας φέρνουμε μια συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Κι επειδή ξέρουμε ότι το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα αγαπημένο σας υλικό, δείτε εδώ το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ φιστίκια αράπικα ψημένα, όχι αλατισμένα
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

κέικ ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.
  • Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε 2 πάτους.
  • Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι το 1/2 από το ζαχαρούχο και ρίχνουμε πάνω φιστίκια, έπειτα βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.

Πηγή: cookpad.com


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά