Ατομικά και αφράτα κέικ – Έτοιμα στο τσακ μπαμ


    Φτιάξτε ατομικά και αφράτα κέικ με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ μια συνταγή για τσιζκέικ.Πηγή: coo…


    Φτιάξτε ατομικά και αφράτα κέικ με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ μια συνταγή για τσιζκέικ.

    • 2 αυγά
    • 1/2 φλ ζάχαρη
    • 1/2 φλ ελαιόλαδο
    • 2/3 φλ γάλα φρέσκο ελαφρύ
    • Λίγο βιτάμ soft
    • 20 γρ baking powder
    • 2 φλ αλεύρι ΓΟΧ
    • 1/3 πλάκα κουβερτούρα

    συνταγή για ατομικά κέικ

    • Χτυπάμε καλά (με το χέρι, δεν χρειάζεται μίξερ) τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει χυλός.
    • Ρίχνουμε διαδοχικά και χτυπάμε, πρώτα το ελαιόλαδο και μετά το γάλα.
    • Προσθέτουμε στο μείγμα τα στερεά μας, δηλαδή το μισό αλεύρι με το μπέικιν, χτυπάμε, κι έπειτα το υπόλοιπο αλεύρι.
    • Με το βιτάμ βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια για μάφιν, ενώ προθερμαίνουμε του φούρνο μας στους 170° στον αέρα.
    • Μοιράζουμε το μείγμα μας στα φορμάκια, γεμίζοντας τα κατά τα 2/3 περίπου, και στην επιφάνεια προαιρετικά τοποθετούμε κομματάκια κουβερτούρας.
    • Τέλος, ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και μοσχομυρίσουν!

    Πηγή: cookpad.com

    Κέικ καρύδας με μαρμελάδα και 2 αυγά – Δεν χρειάζεται μίξερ

    • 2 αυγά
    • 2 βανίλιες
    • Μισό ποτήρι σπορέλαιο των 200 ml
    • 1 ποτήρι γάλα των 200 ml
    • 120 γραμμάρια ζάχαρη
    • 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ καρύδας
    • 17 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρινάπ
    • 3 κουταλιές της σούπας καρύδα
    • Βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες στο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα.
    • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά.
    • Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για δύο λεπτά.
    • Συνεχίζουμε να ρίχνουμε 15 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά-σιγά.
    • Ρίχνουμε την καρύδα και το λικέρ και 2 κουταλιές αλεύρι.
    • Θέλουμε το μείγμα να γίνει έτσι όταν το ρίχνουμε με το κουτάλι να πέφτει αργά.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά το πυρέξ ή το ταψί μας.
    • Ρίχνουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
    • Το μείγμα είναι προθερμασμένο με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά (σ.σ. φυσικά αυτό βρίσκεται σε αναλογία με τον φούρνο).
    • Μόλις το βγάζουμε σε ένα μπολ έχουμε μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και με ένα πινέλο, το αλείφουμε πολύ καλά.
    • Τέλος, πασπαλίζουμε το κέικ, με καρύδα! Εάν δεν έχετε λικέρ, δεν βάζετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά