Σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο, ένας καλοκαιρινός συνδυασμός υπέροχων γεύσεων.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φρουτένια απόλαυση: Γλυκό ψυγείου με βατόμουρο, σαντιγύ και άλλα 3 υλικάΒάρος: 900 γρ.Χωρί…
Σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο, ένας καλοκαιρινός συνδυασμός υπέροχων γεύσεων.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φρουτένια απόλαυση: Γλυκό ψυγείου με βατόμουρο, σαντιγύ και άλλα 3 υλικά
Υλικά
Βάρος: 900 γρ.
- 650 γρ. φρέσκα βερίκοκα, πολτοποιημένα
- 100 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 2 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο
Διαδικασία
- Για το σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο, σε δυνατή φωτιά, να βράσουν για 2 λεπτά (από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός) και να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το σουρώνουμε από το δεντρολίβανο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πολτό του βερίκοκου με το χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Χωρίς παγωτομηχανή
- Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, μοιράζουμε το μείγμα σε παγοκύστες τις οποίες βάζουμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε έως ότου γίνουν παγάκια.
- Οταν είναι έτοιμα, τα αλέθουμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να θρυμματιστούν (με προσοχή να μη λιώσουν τελείως), και σερβίρουμε το σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο.
Πηγή: gastronomos.gr
Δείτε και αυτά