Δροσερό κι ελαφρύ καλοκαιρινό γλυκό, που μοιάζει με cheese cake αλλά το δημιούργησα ειδικά για τον άντρα μου που απεχθάνεται το cream cheese και τα cheesecakes!Tο γλυκό είναι καλύτερο όταν σταθεί 12 ώ…
Δροσερό κι ελαφρύ καλοκαιρινό γλυκό, που μοιάζει με cheese cake αλλά το δημιούργησα ειδικά για τον άντρα μου που απεχθάνεται το cream cheese και τα cheesecakes!
Λίγα μυστικά
Tο γλυκό είναι καλύτερο όταν σταθεί 12 ώρες (από την έναρξη παρασκευής), γι’ αυτό κάντε το από το πρωί για το βράδυ ή αποβραδύς για την επόμενη μέρα. Εάν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε περισσότερη ζάχαρη στην κρέμα του κορν φλάουρ.
Υλικά
- 1 πακ μπισκότα digestive
- 60 γρ βουτηρο λιωμμένο
- 700 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 2 φακελάκια ζελέ κεράσι
- 1/2 φλ γλυκό κεράσι ψιλοκομμένο + 2 κ.σ από το σιρόπι
- Μια χούφτα φρέσκα κεράσια καθαρισμένα από το κουκούτσι και κομμένα στην μέση.
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατέυουμε με το λιωμμένο βουτηρο. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι 24εκ και πιέζουμε να πάει παντού. Βαζουμε στο ψυγείο 10 λεπτά να σφίξει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι με το σιρόπι και το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού προσθέτουμε το ένα φακελάκι ζελέ που το έχουμε διαλύσει με ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήσει να κρυώσει.Ανακατευουμε καλά.
Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο την κρέμα να σφίξει λίγο και μετά την στρώνουμε πάνω από το μπισκότα. Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Αφου έχει παγώσει η κρέμα φτιάχνουμε το υπολοιπο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα περίπου να κρυώσει.
Στρώνουμε τα φρέσκα κεράσια πάνω από την κρέμα και μετά σιγά σιγά με μια κουτάλα βάζουμε τον ζελέ. Αφήνουμε να παγώσει καλά!
Τσίζκεϊκ χωρίς ζάχαρη και ελάχιστες θερμίδες
Ένα εύκολο τσίζκεϊκ χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστες θερμίδες ήρθε η ώρα να σας πάρει τα μυαλά με τη νοστιμιά του.
Σηκώστε μανίκια και μπείτε άμεσα στην κουζίνα να κάνετε τη συνταγή. Θα μας θυμηθείτε!
Υλικά
- 250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη
- 8 γρ steviaParana κρυσταλλική με αναλογία 1:1
- 120 γρ βούτυρο αγελάδος
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 250 γρ άγλυκη σαντιγί ( στο σιδερένιο κουτί )
- 170 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ
- 40 γρ steviaParana κρυσταλλική με αναλογία 1:1
- 220 γρ κρέμα τυρί λάιτ
- 50 γρ ζεστό νερό
- 5 γρ ζελατίνη ( φύλλο ή σκόνη)
- 100 γρ μαρμελάδα με steviaParana “Κόκκινα φρούτα”
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με την stevia , κανέλα και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε φόρμα πιέζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε την άγλυκη σαντιγί και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας κατά διαστήματα το εβαπορέ. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη stevia και το τυρί κρέμα
Βράζουμε 50 γρ νερό και διαλύουμε μέσα την ζελατίνη ( αν βάλουμε φύλλο πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά , το στύβουμε και το διαλύουμε στο καuτό νερό)
Αφού διαλυθεί η ζελατίνη την ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα και σταματάμε την λειτουργία.
Όταν η έχει κρυώσει η βάση που ψήσαμε ρίχνουμε στη φόρμα την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες
Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό ( 2 με 3 κ.σ.) και την ρίχνουμε από πάνω