Μια τυρόπιτα λίγο διαφορετική από τις άλλες, με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας. Εύκολη και ιδανική για πρωινό. Δοκιμάστε τη! Με την ευκαιρία, δείτε την τυρόπιτα που σε στέλνει… Κίμωλο!Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι πολύ καλά.Προσθέτουμε το ξύσμα και ξαναχτυπάμε.Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και πασπ…
Μια τυρόπιτα λίγο διαφορετική από τις άλλες, με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας. Εύκολη και ιδανική για πρωινό. Δοκιμάστε τη! Με την ευκαιρία, δείτε την τυρόπιτα που σε στέλνει… Κίμωλο!
- 1 κιλό ανθότυρο
- 8 αυγά
- 200 γρ. μέλι
- σουσάμι
- 1 κ.σ σπορέλαιο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι πολύ καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και ξαναχτυπάμε.
Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι να πάει παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την τυρόπιτα αφού προηγουμένως έχει κρυώσει.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα για έξτρα άρωμα.
Δείτε και αυτά