Τα ζουμερά γεμιστά του 5λεπτου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Αυτά τα γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα σου «λύσουν» τα χέρια, καθώς έχουν μόνο 5 λεπτά προετοιμασία, μετά όλη την δουλειά την κάνει ο φούρνος. Μπορείς να βάλεις ό,τι λαχανικό θέλεις εσύ.Δείτε επίσης: Το σκορδόψωμο της Αργυρώς σε 5 λεπτά – Τα μυστικά της για πλούσια γεύσηargiro.gr


    Αυτά τα γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα σου «λύσουν» τα χέρια, καθώς έχουν μόνο 5 λεπτά προετοιμασία, μετά όλη την δουλειά την κάνει ο φούρνος. Μπορείς να βάλεις ό,τι λαχανικό θέλεις εσύ.

    Πώς να φτιάξεις τα γεμιστά της Αργυρώς

    Υλικά

    • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
    • 5 πιπεριές
    • 1 πατάτα
    • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
    • 10 κ.σ. ρύζι καρολίνα
    • 1/2 ματσ. μαϊντανό
    • 1/2 ματσ. δυόσμο
    • 1 κ.σ. ζάχαρη
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    Δείτε επίσης: Το σκορδόψωμο της Αργυρώς σε 5 λεπτά – Τα μυστικά της για πλούσια γεύση

    Εκτέλεση

    • Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
    • Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
    • Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα, αν έχουν κοτσάνι το αφήνουμε επάνω για περισσότερο άρωμα.

    ΓΕΜΙΣΗ

    • Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
    • Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μισό ελαιόλαδο.
    • Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
    • Γεμίζουμε τα λαχανικά μας κατά τα 3/4.
    • Σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
    • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε ανάμεσα τους
    • Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

    argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά