Η «τουρλωτή» τυρόπιτα, χωρίς φύλλο, είναι μία συνταγή που γίνεται με μόλις δύο κινήσεις, ενώ δεν χρειάζεται περισσότερα από 10 λεπτά για την παρασκευή της. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για τυρόπιτα της πεθεράς από την Αργυρώ ΜπαρμπαρίγουΠρόκειται για μία νόστιμη και πολύ γρήγορη συνταγή, την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ενώ είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.Βάζετε το αλ…
Η «τουρλωτή» τυρόπιτα, χωρίς φύλλο, είναι μία συνταγή που γίνεται με μόλις δύο κινήσεις, ενώ δεν χρειάζεται περισσότερα από 10 λεπτά για την παρασκευή της. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για τυρόπιτα της πεθεράς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Πρόκειται για μία νόστιμη και πολύ γρήγορη συνταγή, την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ενώ είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
- 120 ml γάλα
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ
Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
Δείτε και αυτά