Κανείς δε λέει όχι σε μία νόστιμη μακαρονάδα κι αυτή η συνταγή θα γίνει η επόμενη αγαπημένη σας εκδοχή. Πρόκειται για μία απλή μακαρονάδα με λίγο διαφορετικές προσθήκες για να αναβαθμίσετε τη γεύση σα…
Κανείς δε λέει όχι σε μία νόστιμη μακαρονάδα κι αυτή η συνταγή θα γίνει η επόμενη αγαπημένη σας εκδοχή. Πρόκειται για μία απλή μακαρονάδα με λίγο διαφορετικές προσθήκες για να αναβαθμίσετε τη γεύση σας.
Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε την τέλεια μακαρονάδα, αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος στο βράσιμο, και με το παρακάτω κόλπο μόνο θα μπορέσετε να πείτε ότι κάνατε τα καλύτερα μακαρόνια.
Υλικά:
- 1/2 κιλό μακαρόνια
- Χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1/3 φλιτ. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Φύλλα από μια χούφτα φρέσκο θυμάρι
- 1/3 φλιτ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία:
- Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα βγάζετε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες στο πακέτο.
- Πριν τα στραγγίξετε, κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό για τη συνέχεια.
- Έπειτα τρίβετε το σκόρδο και τα λεμόνια (Εκτός από το χυμό, χρειάζεστε και το ξύσμα).
- Στίβετε τα λεμόνια σε ένα ποτήρι και αφήνετε το χυμό στην άκρη.
- Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μέσο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να θερμαίνεται μέσω, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι αρωματικά, αλλά όχι να ροδίσει, περίπου ένα λεπτό.
- Προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί, να αυξήσει την φωτιά σε μέτρια-υψηλή, και σιγοβράζετε μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά το ήμισυ(περίπου 5′).
- Πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό τα ζυμαρικά, προσθέστε το βούτυρο και σβήστε τη φωτιά τη στιγμή που θα λιώσει.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά πίσω στο τηγάνι, ακολουθούμενο από το ξύσμα λεμονιού και το τυρί παρμεζάνα, πετώντας στο παλτό όλα τα μακαρόνια με τη σάλτσα.
- Προσθέστε περισσότερο ζυμαρικά νερό όπως απαιτείται, 1 κουταλιά της σούπας σε έναν χρόνο.
- Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε ολοκληρώνεται με επιπλέον τυρί παρμεζάνα, θυμάρι και κόκκινο πιπέρι, αν θέλετε.