Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια συνταγή για κλασικό γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα, εύκολο στη παρασκευή του που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γιαουρτογλυκό.Για το σερβίρισμαolivemagazine.grΤο πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου από τον Πέτρο Συρίγο! Ήξερες ότι μέσα σε 10 λεπτά μπορείς να έχεις έτοιμο το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου; Είναι…
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια συνταγή για κλασικό γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα, εύκολο στη παρασκευή του που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γιαουρτογλυκό.
- 1 λίτρο γάλα
- 90 γρ. κορν φλάουρ
- 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη
- 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 150 γρ. γάλα, για τα μπισκότα
Για το σερβίρισμα
- φλοίδες τριμμένης κουβερτούρας
- ζάχαρη άχνη
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα αυγά.
- Ρίχνουμε το 1/3 από το γάλα που έχει ζεσταθεί στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ενσωματώνουμε. Σε ένα ταψί 20x20x5 εκ. τοποθετούμε το ένα πλάι στο άλλο τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει πρώτα στο γάλα.
- Kαλύπτουμε τα μπισκότα με τη ζεστή κρέμα σοκολάτας, απλώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και στρώνουμε πάνω από αυτά τη λευκή κρέμα.
- Τελειώνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα. Aφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρουμε με φλοίδες σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
olivemagazine.gr
Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου από τον Πέτρο Συρίγο – Μία λαχταριστή συνταγή του 10λεπτου
Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου από τον Πέτρο Συρίγο! Ήξερες ότι μέσα σε 10 λεπτά μπορείς να έχεις έτοιμο το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου; Είναι γρήγορο, εύκολο, γευστικότατο πάρα πολύ ελαφρύ και τόσο εύκολο που θα το φτιάχνεις κάθε μέρα! Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπανάνες έτοιμο στο πιτς φιτίλι
- 3 πακέτα γαλέτα (cream crackers)
- 1200 ml γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 40 γρ αλεύρι
- 40 γρ κόρν φλάουρ
- 6 κρόκοι αυγών
- 70 γρ βούτυρο παγωμένο
Για την σαντιγί
- 600 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 3 κτς ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
- Γαλέτα τριμμένη (cream crackers)
- Ζάχαρη άχνη
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Στη συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα
Στο τέλος όταν δέσει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ που έχουμε ή ταψί στρώνουμε μια στρώση από γαλετες.
Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά όχι να την ρίξουμε με δύναμη γιατί θα μας χαλάσει το σχέδιο στις γαλέτες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση με γαλέτες (cream crackers).
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την σαντιγί.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε και τις 2 κτς ζάχαρη άχνη, την απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση με γαλέτες που κάναμε.
Τέλος τρίβουμε γαλέτες από πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.
Δείτε και αυτά