Εύκολοι σπανακοκεφτέδες φούρνου


    Οι σπανακοκεφτέδες φούρνου είναι μια υγιεινή και νόστιμη παραλλαγή των παραδοσιακών τηγανητών σπανακοκεφτέδων. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευμένοι με γιαούρτι ή ντιπ με βάση το γιαούρτι (π.χ. με σκόρδο ή μέντα). Παρακάτω σας δίνουμε μια απλή και γευστική συνταγή.ΥλικάΕκτέλεση


    Οι σπανακοκεφτέδες φούρνου είναι μια υγιεινή και νόστιμη παραλλαγή των παραδοσιακών τηγανητών σπανακοκεφτέδων. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευμένοι με γιαούρτι ή ντιπ με βάση το γιαούρτι (π.χ. με σκόρδο ή μέντα). Παρακάτω σας δίνουμε μια απλή και γευστική συνταγή.

    Εύκολη συνταγή για σπανακοκεφτέδες φούρνου

    Υλικά


    Συνταγή για σπανακοκεφτέδες φούρνου

    • σπανάκι 500 γρ
    • καρότο 1
    • κολοκυθάκια 1
    • κρεμμυδι 1
    • ψωμί Μία χονδρή φέτα μουλιασμένο
    • αυγα 1
    • φέτα Μία χούφτα
    • δυοσμος Λίγο
    • μάραθος λίγο
    • άνηθος λίγο
    • αλατι Κατά βούληση
    • πιπέρι Κατά βούληση
    • αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
    • ελαιολαδο Λίγο

    Εκτέλεση

    • Στην αρχή ψιλοκόβουμε το σπανάκι και ρίχνουμε το αλάτι.
    • Σφίγγουμε με τα χέρια μας το σπανάκι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά από το σπανάκι.
    • Στον τρίφτη τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε καλά μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
    • Στην συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη και το κρεμμύδι και το καρότο.
    • Τα τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη.
    • Προσθέτουμε το ψωμί, το αυγό, τα μυρωδικά, την φέτα και το ελαιόλαδο.
    • Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
    • Πλάθουμε και αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο ξεκινάμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.
    • Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
    • Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά