Τα ζυμαρικά με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας είναι ένα πιάτο που ακούγεται σίγουρα πεντανόστιμο, αφού τα μακαρόνια κατα πλειονότητα αρέσουν και δη σε συνταγές όπως αυτή, αλλά είναι και πανεύκολο στην προετοιμασία του. Με την ευκαιρία, δείτε την απίθανη συνταγή για quesadillas κοτόπουλου με τυρί που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.Πεντανόστιμες παπαρδέλες με κιμά κοτόπουλου για όλη την οικογένεια από …
Τα ζυμαρικά με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας είναι ένα πιάτο που ακούγεται σίγουρα πεντανόστιμο, αφού τα μακαρόνια κατα πλειονότητα αρέσουν και δη σε συνταγές όπως αυτή, αλλά είναι και πανεύκολο στην προετοιμασία του. Με την ευκαιρία, δείτε την απίθανη συνταγή για quesadillas κοτόπουλου με τυρί που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
- 400 γρ. ζυμαρικά
- 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα
- 3-4 κ.σ. μουστάδρα απαλή
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις λωρίδες κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν.
- Μαζεύουμε το κοτόπουλο στην άκρη του τηγανιού και ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.
- Τα σκεπάζουμε με το κοτόπουλο.
- Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε για 20 λεπτά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Βάζουμε στο τηγάνι και τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε.
Δεν έχετε φάει καλύτερο: Παπαρδέλες με κιμά κοτόπουλου από τον Γιώργο Τσούλη
Πεντανόστιμες παπαρδέλες με κιμά κοτόπουλου για όλη την οικογένεια από τον αγαπημένο μας σεφ Γιώργο Τσούλη! Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για μακαρόνια με κιμά λουκάνικου
- 600 ml νερό
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Για τον κιμά: Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τον κιμά, μέχρι να ασπρίσει.
Αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Συμπληρώνουμε στην ίδια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα ή σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά από πάνω.
Δείτε και αυτά